Tornaveu
L’Esbart Català de Dansaires presenta dijous 28 ‘Aportacions a la dansa catalana 2020’

Aportacions a la dansa catalana 2020 recopila les ponències presentades a la jornada celebrada el 29 de 2020, una iniciativa de l’Esbart Català de Dansaires que busca donar visibilitat als treballs, molts d’ells inèdits, al voltant de la dansa i als seus autors, i posar en valor el ball com a part fonamental de la història de qualsevol col·lectivitat.

L’obra inclou un total de catorze treballs de vint autors, investigadors, folkloristes, historiadors i persones vinculades als esbarts i la dansa. Entre els articles, hi trobem un estudi sobre el Ball d’Espases de Cervera, el més antic de Catalunya, que es va deixar d’escenificar l’any 1724 i que el 2016 es va tornar a ballar a la plaça major del municipi, realitzat per Lluís Bellas; una aproximació a l’Inventari de Danses Vives de Catalunya, un projecte col·laboratiu impulsat per l’Esbart Català de Dansaires, que recull danses i balls tradicionals d’arreu del país, a càrrec de Montserrat Garrich i Raimon Casas; i una mirada sobre la música de La Balanguera, declarada Himne de Mallorca l’any 1996, per part de Joan Armengué.

També hi ha un treball d’Ignasi Ros, historiador i tècnic de l’Ecomuseu de les Valls d’Àneu, sobre la recuperació de la figura i obra del músic i ballador Enric Vigo. De fet, la jornada de febrer i va ser dedicada a aquest músic i ballador, qui va ser un dels pioners en el recull de balls i danses quasi ja perdudes del ric folklore català del Pallars.

La presentació serà a la sala d’Actes de La Casa dels Entremesos a les 20 hores. Per assistir-hi cal reserva prèvia a [email protected]

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa