Notícia

Torna l’Undàrius, el festival de cultura popular i tradicional de Girona

El programa (7-10 octubre) inclou concerts, tallers, xerrades, jocs tradicionals i presentacions de llibres

Festes i festivals
Torna l’Undàrius, el festival de cultura popular i tradicional de Girona
Torna l’Undàrius, el festival de cultura popular i tradicional de Girona

Distingint-se d’altres festivals dedicats a una expressió cultural especifica,  l’Undàrius tornarà a oferir un programa transversal. Vint-i-cinc activitats adreçades a un públic familiar perquè Girona es converteixi, aquest cap de setmana, en l’epicentre de la cultura popular catalana.

El programa arrencarà dijous 7 d’octubre amb un taller d’iniciació al ball folk (17.00 h) i la presentació del llibre Criatures fantàstiques de l’imaginari col·lectiu, a càrrec del folklorista Bienve Moya. També en l’àmbit literari, divendres 8 d’octubre (18.30 h) es presentarà Tornar als remeis de sempre, obra de fra Valentí de Serra sobre les propietats medicinals de les plantes.

Els tallers tindran un gran protagonisme durant tot el cap de setmana, no debades s’han programat sessions sobre danses del Quebec, balls de bastons, construcció de capgrossos, instruments tradicionals, i danses de Mallorca. I en l’àmbit estrictament lúdic, es podrà jugar a jocs tradicionals (bitlles catalanes, bèlit), assistir a l’espectacle de titelles tradicionals de la companyia Sebastià Vergés, gaudir del concert de la Cobla Bisbal Jove.

Entre el 8 i el 10 d’octubre, el Teatre del Centre Cívic Sant Narcís acollirà nou propostes musicals dels Països Catalans i l’escena internacional: Flowk, Traucàneu, Bal O’Gadjo, Mirabel, Andrea Capezzuoli e Compagnia, O’Tridal, Duo Thange-Coudray, els Germans i Les Zeòles.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article