Notícia

El patrimoni ferroviari, la mobilitat elèctrica o la conservació de la Costa Brava davant el transport marítim, a debat

Amics de la Unesco de Girona celebra quatre jornades en línia per reflexionar sobre el transport en la societat industrial

Reflexió
Mural de l’edifici de l’estació de tren de Sant Feliu, ha de ser enderrocat. Iniciativa de la Plataforma Salvem l’Estació.
Mural de l’edifici de l’estació de tren de Sant Feliu, ha de ser enderrocat. Iniciativa de la Plataforma Salvem l’Estació. | Anna Repullo

Aquest dijous comencen les III Jornades Biennals sobre Societat Industrial, quatre dies per debatre sobre la influència del transport en el desenvolupament de la societat i com s’encara el futur des del punt de vista de la sostenibilitat del planeta. Hi participaran, entre d’altres, els directors del MNACTEC, del Museu Marítim de Barcelona i del Museu del Ferrocarril de Catalunya; el director de l’aeroport de Girona o les entitats SOS Costa Brava i ‘Salvem la Estació’ de Sant Feliu de Llobregat.

En aquesta tercera edició, les jornades canviaran el seu format habitual: seran en línia i durant quatre dies no consecutius, els dijous 7, 14, 21 i 28 d’octubre. Cada dia estarà dedicat a un mitjà: ferrocarril, carreteres, transport aeri i marítim. El programa constarà d’una vintena de ponències i comunicacions, que abordaran diversos aspectes del passat, present i futur del transport: des del patrimoni ferroviari i aeronàutic, fins a la mobilitat elèctrica, el repte de la mobilitat de mercaderies, el pla d’aeroports de Catalunya, la protecció de la costa o les vies verdes.

La iniciativa, organitzada pels Amics de la Unesco de Girona i amb la col·laboració de la Universitat de Girona, convidarà a historiadors, responsables de les principals infraestructures de transport de Catalunya, directius de museus i entitats de defensa del patrimoni històric i natural. Entre els participants, estarà la directora del Museu del Ferrocarril de Catalunya, Pilar Garcia; els seus col·legues en el Museu Marítim de Barcelona i en el Museu Nacional de la Ciència i Tècnica de Catalunya, Enric Garcia i Jaume Perarnau; el director de l’aeroport de Girona, Lluís Sala; el responsable d’Aeroports Públics de Catalunya, Jordi Candela, o l’escriptor Jordi Dalmau.

27è concurs artístic i literari

Per una altra banda, Amics de la Unesco de Girona  ha posat en marxa una nova edició del seu concurs artístic i literari.

El certamen inclou nou modalitats – dibuix, carta escrita a mà, postal, narració, fotografia, ex-libris o marques de biblioteca, auca i article inèdit–, i s’adreça a alumnes d’infantil, primària i secundària, als joves i als adults de més de 30 anys. Les obres han de ser en català i s’han de presentar fins al 21 de febrer de 2022. Els treballs (excepte la modalitat de l’ex-libris) tindran com a tema les ciutats i comunitats sostenibles, onzè objectiu dels Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de la Unesco. 

Consulteu les bases en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article