Notícia

El film d’animació ‘Josep’ inaugura l’1 d’octubre la Setmana del Cineclubisme Català

La Filmoteca de Catalunya projectarà també els títols de Kiyoshi Kurosawa i José Luis Guerín, entre d’altres

El film 'Josep', del dibuixant Aurel, inaugurarà la Setmana del Cineclublisme
El film 'Josep', del dibuixant Aurel, inaugurarà la Setmana del Cineclublisme

L’eclecticisme caracteritza la 8a Setmana del Cineclubisme Català, que portarà de l’1 al 7 d’octubre a la Filmoteca de Catalunya propostes destacades del cinema independent i d’autor actual. Hi haurà una àmplia diversitat de gèneres –des de l’horror al documental, passant pel cinema social i l’animació–, de mirades –des dels coneguts Kiyoshi Kurosawa i Guerín fins a directors debutants– i de països –Japó, Estats Units, Brasil o Equador. Les sessions comptaran amb presentacions i col·loquis amb els seus directors i cineclubistes.

La coproducció catalana Josep  ha estat una de les grans revelacions de l’any. Al César al millor film francès d’animació i al premi al millor film d’animació de l’Acadèmia de Cinema Europeu, se suma ara un altre reconeixement, el premi José María Nunes a la de millor pel·lícula catalana del 2020, que atorga la Federació Catalana de Cineclubs.  L’obra i el seu autor, l’il·lustrador francès Aurel, seran els encarregats d’inaugurar, divendres al vespre, la Setmana del Cineclubisme. 

El film, un documental animat, narra la peripècia del dibuixant i sindicalista Josep Bartolí en un camp de concentració francès a les acaballes de la Guerra Civil i és també un exercici de memòria històrica i homenatge a l’ofici de dibuixant. Compta amb la música de la cantant Sílvia Pérez Cruz i la narració de l’actor Sergi López.

Un programa eclèctic

El programa d’enguany serà una bona mostra de l’heterogènia del cineclubisme català. Hi haurà una sessió cada dia de la Setmana (excepte dilluns) al vespre. Després de Josep, el cap de setmana es projectaran Columbus (2017), primer llargmetratge del mestre del videoassaig Kogonada, i Kairo (2001), obra de culte del director japonès Kiyoshi Kurosawa, un dels màxims exponents del J-Horror. Dimarts i dimecres serà el torn del cinema sud-americà, amb Big Bang (2020), el poètic film amb el qual l’equatorià Wilson Bubano va guanyar el Festival Internacional Ciutat de Mèxic, i A Febre (2019), òpera prima de la brasilera Maya Werneck Da-Rin. Dijous tancarà el cicle Guest (2010), de José Luis Guerín, on el cineasta mostra les seves experiències per diversos festivals de cinema.

Premis José María Nunes

En la sessió inaugural es farà també el lliurament dels premis que atorguen els cineclubistes catalans. Juntament amb Josep, han estat reconegudes l’entitat Drac Màgic, que celebra 50 anys dinamitzant el sector de l’audiovisual català, amb iniciatives com la Mostra Internacional de Films de Dones; i el cineclub Diable de Martorell, per la Mostra de curtmetratges dirigits per dones, que va ajudar a recuperar el nom de Guillemette Huerre, cofundadora del primer cineclub infantil de Catalunya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article