Notícia

Els grups amateurs de teatre de Catalunya es retroben aquest diumenge a Les Gunyoles

La cita, que combina convivència, teatre i descoberta del territori, aplegarà prop de 150 participants d’arreu de Catalunya

Teatre
El grup MaGreT de Vilafranca del Penedès representarà 'La deesa de les pells'
El grup MaGreT de Vilafranca del Penedès representarà 'La deesa de les pells'

El petit municipi de Les Gunyoles d’Avinyonet (Alt Penedès) acollirà diumenge 3 d’octubre la Trobada de Grups Amateurs de Teatre de Catalunya, una ocasió única per als participants de conviure, de compartir experiències i d’estrènyer els seus vincles. Després d’una edició anterior cancel·lada, i d’any i mig de trobades socials restringides –quan no eren virtuals–, la cita d’enguany agafa el nom de re-Trobada i pren més sentit que mai.

La re-Trobada serà una edició més reduïda que la d’anys anteriors: amb menys grups participants, menys activitats i el programa concentrat en un dia, en comptes de l’habitual cap de setmana. Però des de la Federació de Grups Amateurs de Teatre s'ha volgut tirar endavant amb aquesta iniciativa, “perquè per a la majoria dels grups és l’única ocasió que tenen a l’any de trobar-se”, explica Sílvia Sellarès, del grup teatral La Torre de Les Gunyoles, entitat que enguany s’ha encarregat de l’organització.

Aprofitant que Les Gunyoles és un indret de vinyes i caves, el programa de la trobada s’ha plantejat com “un maridatge de teatre, vins i història. La jornada començarà a les 9 del matí amb el tradicional esmorzar popular i seguirà amb els ‘Tastets de poble’: un recorregut pels racons més emblemàtics del municipi, de la mà de diversos personatges de la història de teatre. Tot això, regat pels vins i escumosos del municipi.

A la tarda, després del dinar de germanor, el grup MaGreT, de Vilafranca del Penedès, pujarà a l’escenari del local de la Societat La Torre per representar La deessa de les pells, de David Ives. El programa finalitzarà amb el lliurament de records i parlaments.

La trobada arriba només tres setmanes abans del II Congrés de Teatre Amateur, que es farà a Santa Susanna (El Maresme), i que vol reflexionar i debatre al voltant del futur i la funció social del teatre.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article