Notícia

El cicle de ‘Cultura Popular als Ateneus’ s’amplia a una trentena d’activitats i onze teatres de Barcelona

El cicle arrenca el 2 d’octubre amb jazz i cançons de bressol arreu del món

Associacionisme
El cor femení Voxalba inaugura el cicle el 2 d'octubre amb ‘Mama. Cançons de bressol en escena’, al Foment Hortenc
El cor femení Voxalba inaugura el cicle el 2 d'octubre amb ‘Mama. Cançons de bressol en escena’, al Foment Hortenc

Aquesta tardor, torna la quarta edició d’aquest cicle que vol unir la cultura ateneística i les diverses expressions de cultura popular de Barcelona. I ho fa amb més força que mai, amb una trentena d’activitats –de bandes, cobles, corals i esbarts– programades en onze teatres barcelonins que formen part de la Xarxa d’Ateneus de Catalunya. Per primera vegada el cicle programa actuacions d’entitats de l’àrea metropolitana i de més enllà.

Enguany les propostes abracen quatre disciplines de la cultura popular: la música de banda, la dansa dels esbarts, la música de cobla i el cant de les corals, tot i que també hi ha actuacions multidisciplinàries. De fet, per primera vegada el cicle programa actuacions d’entitats de l’àrea metropolitana i de més enllà, amb la presència de grups provinents del Prat de Llobregat, Girona i Badalona i també de diverses poblacions del Vallès. Se sumaran a les associacions i colles locals vingudes del Raval, Sarrià, Sants, les Roquetes, el Gòtic, les Corts, Sant Martí i Sant Andreu, entre d’altres. Un any més, també s’hi sumen els concerts del cicle de concerts de cobla a Barcelona.

El cicle arrenca el primer dissabte d’octubre, amb una doble proposta: Jazz per a tothom, amb la Beat Band de l’Associació Musical Symphocat (Centre Sant Pere Apòstol), i Mama. Cançons de bressol en escena, amb el cor femení Voxalba (Foment Hortenc).

Fins al desembre, destaquen propostes com la presentació del 10è volum de la col·lecció Contemporanis (4 d’octubre) o el Memorial Joaquim Serra (15 de novembre), en la cobla. En el cant coral, hi trobarem Un món de canons, amb el Cor Jove de l’Orfeó Sarrienc (17 d’octubre) i el concert-suite de musicals d’Albert Guinovart, amb les corals Trencacors i Les Flors de Maig (12 de desembre). En la dansa d’arrel, pujaran als escenaris (Re) Creació, de l’Esbart Ciutat Comptal (17 i 30 d’octubre) i NUeS, el primer treball creat íntegrament per membres de l’Esbart Maragall (3 de novembre). La Banda de l’Agrupació Musical de Cerdanyola del Vallès proposa Un diumenge de musicals a l’Aliança (21 de novembre).

Per acabar el trimestre, el Concert de Nadal, amb Josep Fadó, amb la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona, i Un musical de Nadal, de Societat Coral la Badalonense (tots dos el 23 de desembre).

Per assistir a les activitats, caldrà reservar-hi plaça prèviament, mantenir la distància de seguretat i dur mascareta.

Consulteu el programa complet en aquest enllaç.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article