Notícia

III Concurs Nacional de Balls de Gegants: obertes les inscripcions

Organitzat per l’Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya, se celebrarà el 10 d’octubre a Moià

Gegants
Els gegants de Moià, juntament amb els de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya
Els gegants de Moià, juntament amb els de l'Agrupació de Colles de Geganters de Catalunya | Geganters de Moià

Segons estableixen les bases, el concurs comptarà amb la participació d’entre cinc i deu colles, cadascuna de les quals podrà presentar únicament una coreografia, que haurà de ser pròpia o de nova creació. La música serà interpretada en directe. Les colles interessades poden formular la inscripció fins al primer d’octubre a través del formulari habilitat en el web de l’ACGC.

En aquest, caldrà fer constar el nom de l’entitat i els gegants que hi participaran, la partitura que s’interpretarà, un enllaç on poder visualitzar el ball, i opcionalment una coreografia escrita d’aquest. El jurat estarà conformat per persones amb coneixements de música popular i tradicional, coreografia i balls de gegants i característiques tècniques i físiques de les figures.

En el procés de deliberació, s’avaluarà l’execució del ball (passos, ritme, figures, coreografia), l’execució musical (harmonia, ritme, afinació...), la coordinació entre músics i balladors, la tipologia i característiques de les figures i la seva adequació al ball, i com a resultat de tots els elements anteriors, l’efecte estètic aconseguit. Les tres millors propostes seran recompensades amb 600, 350 i 200 € respectivament.

Diumenge 3 d’octubre, l’ACGC anunciarà les colles que participaran en el concurs. Una setmana més tard, el dia 10, Moià prendrà el relleu de Barcelona (2016) i Amer (2018) com a tercer municipi amfitrió del Concurs Nacional de Balls de Gegants.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article