Notícia

Recuperades les cançons tradicionals de Beget

La Fonoteca de Música Tradicional publica les cançons enregistrades el 1965 per Kristin Muller en un doble CD

Música tradicional
L'església de Sant Cristòfol de Beget
L'església de Sant Cristòfol de Beget

La presentació dels compactes, dissabte 18 de setembre  (18.00 h) a la plaça de l’església de Beget (Alta Garrotxa), comptarà amb la participació de Muller, Josep Garcia i Albert Massip com a autors d’aquesta edició, i la representació institucional de l’alcalde de Beget Xavier Guitart i el representant territorial de cultura de Girona Josep Catalayud.  L’acte serà amenitzat amb una mostra musical de Jaume Arnella, autor de Les cançons de Beget (2001, La Maneta).

La gènesi d’aquesta publicació es remunta a 1965, quan Muller va desplaçar-se a Beget per endinsar-se en una recerca sobre Filologia Romànica. En comprovar la gran quantitat de cançons que hi cantaven els seus veïns, va decidir enregistrar-les, i a més fer un treball d’anàlisi. Va tractar-se del primer treball de camp sobre el cançoner popular a Beget, abans que altres investigadors hi descobrissin un immens patrimoni musical, en bona part difós pel violinaire Peret Sala.  Conscients que es conserven poques còpies d’aquestes gravacions, i únicament en format casset, Josep Garcia i Albert Massip van proposar l’edició del doble compacte a Muller.

Beget. Cançons de la tradició oral recollides per Kristin Muller és el setè número de la col·lecció ‘Documentals testimonials. Recerca directa’, editada per la Fonoteca de Música Tradicional Catalana. Amb anterior, dins la mateixa col·lecció, s’han publicat cançons populars d’Osona, Tivissa, el Bages, Cassà de la Selva i del Priorat.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article