Notícia

La represa total de l’activitat castellera, més a prop

El PROCICAT ha autoritzat la construcció de castells de fins a 160 persones per colla.

Patrimoni Immaterial
Membres de la Colla Jove de Barcelona
Membres de la Colla Jove de Barcelona | Claudi Dòmpers

Pas endavant en la desescalada de l’activitat castellera. En el marc del pla de represa de la cultura popular, el Departament de Cultura i la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya (CCCC) han consensuat la flexibilització de les restriccions a les jornades castelleres. L’acord, aprovat ahir el matí pel PROCICAT,  permetrà la celebració de diades castelleres en les Festes de la Mercè, Santa Tecla i la Misericòrdia.  

El Pla aprovat contempla la construcció de castells de fins a 160 persones, subjecte a la certificació que tots els castellers han rebut la pauta de vacunació completa, poden acreditar una PCR negativa en les darreres 48 hores, o en el cas dels menors de dotze anys, s’hagin fet un test d’antígens ràpid (TAR).  A més, se segueixen exigint estrictes mesures de prevenció sanitària: ús de la mascareta durant tota l’actuació, obligatorietat de mantenir la distància entre colles castelleres, el seguiment d’un protocol d’entrada i sortida a les places, i mantenir una distància de seguretat amb el públic, que haurà de presenciar la diada en un espai prèviament delimitat. Com la resta d’activitats culturals, les actuacions castelleres també hauran de complir l’aforament permès segons el nivell d’alerta vigent.

Des de la CCCC s’apunta que “s’ha prioritzat en tot moment la validació d’un protocol únic que permetés una represa real de l’activitat castellera”. I en una línia semblant s’ha expressat Adelaida Moya, directora general Cultura Popular i  Associacionisme Cultural, per qui “aquest pla està pensat perquè tots els castellers puguin fer la desescalada”i “anar obrint a poc a poc, sempre que la situació permeti tenir una evolució favorable”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article