Notícia

La cobla Contemporània engega un projecte de micromecenatge per gravar dos àlbums

La iniciativa està oberta fins al diumenge 10 d’octubre

Sardanes
La cobla Contemporània amb el Quartet Mèlt, al concert de la Supersardana de l'Any
La cobla Contemporània amb el Quartet Mèlt, al concert de la Supersardana de l'Any | Confederació Sardanista de Catalunya

La cobla Contemporània ha llançat una doble campanya de microfinançament a través de la plataforma Verkami per editar dos discs nous. Un serà la gravació del directe a la Final de La Supersardana de l’Any amb el Quartet Mèlt, i l’altre, el Contemporanis, 10, amb una selecció de catorze compositors actuals.

L’edició del concurs de la Supersardana de l’Any, que es va celebrar a l’Espluga de Francolí al maig, va tenir com un dels plats forts el fet de reunir per primer cop el Quartet Mèlt amb la cobla Contemporània. Aquella interpretació ara es vol convertir en un disc. La Súper Sardana de l’Any reunirà les nou peces que van interpretar les dues formacions: sardanes com ‘La puntaire’, de Joan Badosa, o ‘Camí de la Unesco’, d’Anna Abad, i també temes d’altres estils, com ‘L’Himne dels pirates’  o ‘Per què he plorat’ de Mar i cel i el ‘Bon dia’ d’Els Pets.

El disc també inclourà altres sardanes que van sonar en el concert, interpretades també per la Reus Jove, com ‘Palamós, ciutat pubilla’, ‘Montblanc, Capital de la Sardana’, ‘Porta-la amb tu...’, guanyadores de diverses edicions de La Sardana de l’Any

D’altra banda, el disc Contemporanis, 10 incorporarà 14 sardanes de 14 autors actuals: Jeroni Velasco, Raúl Lacilla, Anna Abad,  Xavier Ventosa, Lluís Gual, Sigfrid Galban, Magí Capdevila, Conrad Rafart,  Joan Lluís Moraleda; Maria Mercè Navarro; Cesc Corominas; Daniel Gasulla, Robert Agustina i Genís Velasco. L’àlbum ampliarà la col·lecció Contemporanis, un projecte que vol acostar la sardana dels compositors actuals amb les seves darreres creacions sardanístiques.

La campanya vol recaptar 2.999 €, que serviran per pagar el tècnic de so i l’edició dels àlbums, i estarà oberta fins al diumenge 10 d’octubre. Per això, es poden fer aportacions de diverses quantitats, amb contrapartides específiques.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article