Notícia

El V Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània reflexionarà sobre la figura del dimoni

Les jornades se celebraran a Mallorca entre el 22 i el 24 d’octubre

Diables i dimonis
Les comunicacions al Simposi s'han de presentar abans del 20 d'octubre
Les comunicacions al Simposi s'han de presentar abans del 20 d'octubre

La participació dels dimonis en contextos festius sovint s’ha explicat per a oposició, és a dir, la presència d’un personatge antagònic i potser protagonista, però en qualsevol cas secundari. El projecte Un món de mil dimonis, impulsat el 2016 pel Consell de Mallorca, va servir per prendre consciència que els dimonis també són objecte d’identificació comunitària.  Coincidint amb la celebració del primer lustre d’aquesta iniciativa, Mallorca acollirà el V Simposi Internacional de Focs Festius de la Mediterrània, titulat “La festa, el dimoni i el foc”.

Entre el 22 i 24 d’octubre, els assistents reflexionaran entorn dos àmbits principals: el paper del dimoni en la creació de pertinences col·lectives, i les diferents manifestacions que adopta en el calendari festiu.  Els organitzadors del  Simposi – Institut Ramon Muntaner i Consell Insular de Mallorca- també inviten els interessants a reflexionar sobre altres temàtiques que considerin oportunes. Les propostes de comunicacions s’han d’enviar abans del 20 d’octubre a carles@irmu.org, presentant un resum d’una pàgina, i indicant el nom de l’autor, el títol de l’estudi i l’àmbit on s’enquadra.

En anteriors edicions, el Simposi Internacional ha tractat sobre les festes d’estiu (Vic, 2016), les d’hivern (Reus, 2017), la pirotècnia (Gandia, 2018) i els rituals relacionats amb el foc (Andorra La Vella, 2019).

Comentaris

montserrat moli frigola Roma/Girona
1.

L'adoctrinament dels fidels a través de la representació del maligne en diverses versions a Sant Climent de Talltorta, de la ma d'uns pintors d'excepció entorn1716

Comenta aquest article