Notícia

Xerrada sobre l’obra de Francesc Candel i del seu llibre ‘Un ajuntament anomenat ELLS’

Tindrà lloc el 17 de setembre a les 18:30h a la biblioteca Valentí Almirall del Papiol

Reflexió
En els darrers anys s'està reivindicant la figura de l'activista Paco Candel com a escriptor
En els darrers anys s'està reivindicant la figura de l'activista Paco Candel com a escriptor

La figura de Francesc Candel és polièdrica, amb aportacions en els camps social, polític, cultural i literari que fan molt difícil definir-lo amb un sol adjectiu. Però va ser també un gran novel·lista, com queda reflectit al llibre Un ajuntament anomenat ELLS, editat l’any 1994 en castellà i ara reeditat per la Fundació Francesc Candel i Rúbrica Editorial en commemoració dels quaranta anys dels nous ajuntaments democràtics.

A través del relat novel·lat, Candel denunciava una situació social turbulenta, comuna i que va tenir lloc als ajuntaments democratitzats el 3 d'abril de 1979, en el període anomenat transició democràtica. Els interessos de grups econòmics, partits polítics, personals i enemistats forjats molt abans de la nova política municipal s’havien convertit en un laberint en territori salvatge per als nous càrrecs electes.

I és aquest llibre el que s’analitzarà en una xerrada el pròxim 17 de setembre a les 18:30 h a la biblioteca Valentí Almirall del Papiol, a càrrec de Pere Baltà i Llopart, president de la Fundació Francesc Candel, i amb Pedro Longinos Gómez i Jaume Ros Bofarull, d’Òmnium Cultural i Tradicións i Costums del Papiol. Aquesta xerrada és per a tots els públics i intenta recordar aquell moment històric i les dificultats dels ciutadans. Al mateix temps és un al·legat per la convivència que el mateix autor representa en tota la seva obra, per a la integració social i cultural a Catalunya de tots els ciutadans.

Curiosament, els exemplars d’aquella primera edició van desaparèixer misteriosament dels aparadors i prestatgeries de les llibreries, a causa de poderosos interessos partidistes. Per això, poc abans de morir, l’autor va comunicar el desig de reeditar el llibre a la seva biògrafa, Esther Pardo (Els carrers de Paco Candel), i al president de la Fundació Francesc Candel, Pere Baltà i Llopart.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article