Notícia

El Festival Natures fusiona l’art i el paisatge rural de la Noguera

Tindrà lloc els dies 2 i 3 d’octubre a l’Alzina de l’Aguda amb públic, i del 9 al 12 esdevindrà un laboratori de creació

Festes i festivals
Oferirà ponències i xerrades d’experts i de col·lectius vinculats a la natura, així com música, activitats i tallers
Oferirà ponències i xerrades d’experts i de col·lectius vinculats a la natura, així com música, activitats i tallers

El Festival Natures arriba a la seva tercera edició consolidant-se com un punt de trobada de propostes artístiques que dialoguen amb la natura i el paisatge rural de l’Alzina de l’Aguda, a la Noguera (Lleida). Aquesta població es transformarà en un espai de cultiu creatiu de la dansa, la performance i les arts plàstiques fusionades amb la natura. Serà els dies 2 i 3 d’octubre de 2021, amb jornades amb públic, i el cap de setmana llarg del 9 al 12 d’octubre, amb laboratoris de creació. El Natures 2021 introdueix, malgrat la seva curta vida, novetats importants: amplia els dies de programació amb públic i incorpora noves mirades, amb la participació de l’artista catalana Fina Miralles, convidada de renom.

Amb un programa ple d’espectacles i activitats durant els dos primers caps de setmana d’octubre, Natures ofereix un espai on repensar, sentir i apreciar l’art des de la natura i on escoltar la natura des de l’art, en un indret singular com és l’espai de tragantCamp i la població de l’Alzina de l’Aguda.

Jornades amb públic

Cada jornada amb públic, els dies 2 i 3 d’octubre, tindrà un enfocament particular i presentarà treballs en diferents formats i fases del seu cultiu creatiu, mostrant maneres diverses de relacionar-se amb la natura i el paisatge. Malgrat que aquest serà el nucli del programa, a cada trobada també es podrà gaudir d’altres activitats, com xerrades i tallers.

Dissabte 2 d’octubre arrencarà el festival amb actuacions integrades en el paisatge, on es presentaran propostes de dansa i arts escèniques que han tingut temps de madurar lentament gràcies al seu pas per altres escenaris, arribant a Natures ja madures, on adaptaran el seu format i continguts a les particularitats de l’Alzina de l’Aguda. Així, es podrà gaudir de les peces Labranza (dansa), del col·lectiu Lamajara Danza; Pelat (dansa i circ) de Joan Català, i Pecata Beata (música), de Carola Ortiz. Prèviament a la mostra tindrà lloc una conversa amb la historiadora de l’art Maria Garganté sobre la relació entre art i territori avui.

Diumenge 3 d’octubre hi haurà al matí una conversa amb l’artista Fina Miralles sobre la seva relació amb la natura i un taller sobre percepció, cos i paisatge, liderat per l’educadora Mireia Torrent. A la tarda, el Recorregut Itinerant d’Intervencions Artístiques proposarà una passejada amb el públic en què es podran veure fins a vuit creacions artístiques de dansa, arts plàstiques i arts d’acció o performance.

Un laboratori creatiu en plena natura

Del 9 al 12 d'octubre, tragantCamp i l’Alzina de l’Aguda acolliran el programa de formació, amb dos laboratoris de creació en format d’estada, adreçats a tothom qui vulgui endinsar-se en l’experimentació les disciplines de la dansa i les arts plàstiques a la natura.

Un dels laboratoris serà Dance on Land, liderat pel ballarí i coreògraf internacional Shinichi Iova-Koga i dirigit a aquells cossos que vulguin crear un joc artístic entre les matèries primeres que trobem a la natura per expressar emocions i camins personals.

L’altra de les propostes formatives serà el Laboratori de Land Art. L’artista Nil Nebot posarà en relació l'art i el territori a través de la pràctica que anomena amb cert caire irònic “Art Neo Rupestre” i que consisteix a utilitzar per a la creació artística únicament els materials que poden ser trobats en entorns naturals.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article