Notícia

La Setmana del Llibre en Català torna a posar en valor l’edició en la nostra llengua

La mostra se celebrarà del 10 al 19 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona: 204 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions

Reflexió
La Setmana inclourà presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades i contacontes per a totes les edats
La Setmana inclourà presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades i contacontes per a totes les edats

Tot a punt per a la 39 edició de La Setmana, un dels esdeveniments culturals més importants del país que la Covid-19 va deixar sota mínims l’edició anterior però que torna amb força per posar en valor la potència industrial i la riquesa i diversitat de l’edició en català. Serà entre el 10 i el 19 de setembre al Moll de la Fusta, una fira en què hi participaran 204 expositors entre segells editorials, llibreries i institucions. Una cita que afavoreix el contacte directe, la relació entre llibreters, editors i lectors, que podran trobar novetats, però també llibres de fons i les col·leccions de cada segell. Tot plegat, amanit amb activitats de tot tipus (presentacions, recitals, itineraris literaris, xerrades, contacontes...) per a infants i adults, que també contribueixen a estimular i a promoure la lectura en català.

L’agenda (consulteu-la aquí) és amplíssima i per a totes les edats i gustos. A tall d’exemple, però, destaquem les activitats que durà a terme durant la Setmana l’Institut Ramon Muntaner, sota el paraigua de la marca Llibre Ebrenc, on a més de l’estand de llibres, oferirà quatre itineraris literaris i una taula rodona: 

Diumenge 12 de setembre (11h): itinerari literari “La Barcelona baix medieval dels Gualbes”, a càrrec de Miquel Esteve, sobre el llibre La fi dels secrets. Es tracta d'una passejada per la Barcelona baix medieval de la família Gualbes, que va dominar les finances, la política i la prostitució de la ciutat durant 80 anys.

Diumenge 12 de setembre (12h): ruta literària al voltant del llibre La metgessa de Barcelona, a càrrec de David Martí, sobre. Aquesta ruta literària us permetrà conèixer els racons més màgics del Born i el Gòtic, de la mà de l'autor de La metgessa de Barcelona.

Dissabte 18 de setembre (12h): ruta literària de “Les Bruixes d’Arnes”, a càrrec de David Martí. Aquesta ruta literària permet conèixer de la mà de l’autor els principals escenaris de la novel·la homònima. És un recorregut màgic que transcorre pels carrers del casc antic de la pintoresca població d'Arnes (Terra Alta).

Dissabte 18 de setembre (17.30h): taula rodona “Del poble al món. Literatura universal des de l'espai ebrenc”, sobre la literatura ebrenca, a càrrec de: Mercè Ibarz, Joan Todó, Toni Orensanz i Amàlia Roig. Presenta: Pineda Vaquer.

Diumenge 19 de setembre (10h): itinerari literari “La Barcelona de postguerra”, a càrrec de Pilar Romera, sobre el llibre Els impostors. Es tracta d'una ruta pel barri de Sant Antoni fins a la Via Laietana.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article