Notícia

Catorze ateneus participen en el projecte ‘Amen Sam’

La iniciativa, impulsada per la Federació d’Ateneus de Catalunya, vol fomentar el coneixement de la cultura gitana

Associacionisme
Durant tres mesos s'organitzarà el projecte 'Amen Sam'
Durant tres mesos s'organitzarà el projecte 'Amen Sam' | Ajuntament de Barcelona

Aconseguir més diversitat cultural en la vida ateneística. Aquest va ser un dels objectius fixats en el VI Congrés d’Ateneus de Catalunya, que ara pren forma amb el projecte Amen Sam (‘Nosaltres som'), que compta amb la col·laboració de la Federació d’Associacions Gitanes de Catalunya (FAGiC), el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies, i la Fundació “la Caixa”.

Entre el 9 setembre i el 17 de desembre, arreu de Catalunya s’organitzaran activitats sobre la cultura de poble gitano: tallers de cuina i musicals, cinefòrums, exposicions, concerts de rumba i també múltiples xerrades, sobre la història del poble gitano, el porrajmos (genocidi perpetrat pel nazisme) o el feminisme romaní contemporani—. Amb la voluntat que la comunitat gitana pugui expressar-se amb veu pròpia, i així lluitar contra l’estigmatització d’un col·lectiu arrelat a Catalunya des de ja fa 600 anys, la FAGiC ha assumit la programació del projecte.

Les activitats tindran lloc en els catorze ateneus que col·laboren en el projecte: l’Orfeó Lleidatà, l’Ateneu Popular de Ponent, el Cercle de Belles Arts, l’Ateneu Popular de la Fuliola, l’Orfeó Badaloní, el Círcol, l’Ateneu Santfeliuenc, l’Ateneu Popular d’Esplgues, els Lluïsos d’Horta, els Lluïsos de Gràcia, la Societat Cultural i Esportiva La Lira, el Centre de Cultura Vilarassenc La Massa, el Centre d’Amics de Reus i la Societat La Lliga de Capellades.

D’aquesta manera es donarà suport a la tasca de l’Associació Carabutsí, reconeguda amb el Premi Ciutat de Barcelona 2019 en la categoria Cultura Popular i Comunitària, que treballa amb la recuperació de la memòria del poble gitano des d’una perspectiva de gènere.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article