Notícia

Torna la Setmana de la Pedra Seca

S’hi poden inscriure activitats fins al 21 de novembre

Patrimoni Immaterial
Barraca dels Comuns del Pellicer, a Mont-roig del Camp
Barraca dels Comuns del Pellicer, a Mont-roig del Camp

En un estiu marcat per la successió d’incendis forestals, l’àgora pública torna a debatre sobre la situació de la pagesia i la gestió dels boscos. Les construccions de pedra seca ens recorden un model -no tan llunyà- d’economia sostenible i de proximitat. La 2a Setmana de la Pedra Seca (19-28 de novembre) vol promoure reivindicar tot aquest patrimoni i també un sistema de desenvolupament econòmic i social alternatiu.

En el marc de la Setmana, es preveu programar tota menes d’iniciativa arreu dels Països Catalans: tallers, jornades, sortides, exposicions, activitats en línia, voluntariat, visites guiades, etcètera. Per a participar-hi, cal inscriure l’activitat que es desitja organitzar, abans del 21 de novembre, en el formulari habilitat per l’organització.

Emmarcada en el projecte COL·LABORAxPAISATGE, la celebració de la Setmana coincidirà amb el tercer aniversari de la declaració de les tècniques de construcció de la pedra seca en la Llista Representativa del Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat.

COL·LABORAxPAISATGE és un projecte impulsat per l’Associació per al Desenvolupament Rural Integral de la Zona Nord-Oriental de Catalunya (ADRINOC), que compta amb la col·laboració de l’Associació per la Pedra Seca i l’Arquitectura Tradicional i l’assessorament de l’Observatori del Paisatge.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article