Notícia

La mirada de gènere protagonitza la Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

El festival ha programat quaranta-dues sessions a vint-i-una poblacions d’arreu del territori

Fragment del cartell de la 11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic
Fragment del cartell de la 11a Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic

Ja és al forn una nova edició de la Mostra de Cinema Etnogràfic, que presenta produccions audiovisuals relacionades amb la recerca i el patrimoni etnològic. Es tracta d'un esdeveniment de caràcter multiseu, és a dir, que se celebra en diverses localitats del país a la vegada, que combina filmacions amateurs antigues amb documentals i pel·lícules de ficció, totes sota el denominador comú de ser testimonis de formes de vida que es donen en la nostra societat. Enguany se celebrarà entre el juliol i el desembre –consulteu aquí el programa- amb epicentre al Museu d'Història de Sant Feliu de Guíxols, i amb quaranta-dues sessions en museus i equipaments culturals de vint-i-una poblacions d’arreu del territori.

La Mostra pretén il·lustrar com en les últimes dècades l’audiovisual ha penetrat en l’etnografia i vol posar en relleu com la recerca etnològica s’ha servit de l’audiovisual per documentar i explicar allò que ha investigat. i en aquesta edició, es posarà el focus en la mirada de gener. Justament, en el cinema etnogràfic cada cop més s’escolten les veus de les dones, els seus testimonis, i on progressivament va guanyant terreny una nova mirada que supera el paradigma patriarcal.

La Mostra Internacional de Cinema Etnogràfic 2021 vol fer d’aparador d’aquesta mirada, i per això ha programat quaranta-dues sessions a vint-i-una poblacions d’arreu del territori: a Cervera, Torroella de Montgrí, Esterri d’Àneu, Mas de Barberans, el Cogul, Vilafranca del Penedès, Vilanova i la Geltrú, el Vendrell, Igualada, Sant Feliu de Guíxols, Barcelona, Valls, Palamós, Areny de Noguera, Vila-rodona, Sant Joan de les Abadesses, Móra la Nova, Ripoll, Manlleu, Folgueroles i Roda de Ter.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article