Notícia

Concurs fotogràfic per promoure els valors de la sardana amb imatges lliures de drets

La Confederació Sardanista de Catalunya organitza un certamen en col·laboració amb Sitges Blaumar

Sardanes
Les fotografies preseleccionades s’incorporaran al web www.PortalSardanista.cat
Les fotografies preseleccionades s’incorporaran al web www.PortalSardanista.cat | Secció Sardanista de Martorell

La sardana com a ball festiu i de lleure; l’apropament de joves i noves generacions a la sardana, l’harmonia i bellesa de la dansa o la sardana com a ball intergeneracional, passant per elements singulars com les mans, els peus o un instrument, així com l’expressivitat i sentiment dels participants. Són instants que transmeten molt més que una activitat cultural, són la imatge d’uns valors associats a la sardana que donen cos a una expressió artística i cultural arrelada al país. I per posar en valor aquest patrimoni, la Confederació Sardanista de Catalunya organitza l’estiu de 2021 un concurs fotogràfic amb la col·laboració de Sitges Blaumar, empresa patrocinadora del certamen.

L’objectiu del concurs és incrementar el nombre de fotografies lliures de drets per a totes aquelles iniciatives que necessitin imatges de qualitat per a promoure la sardana i els seus valors. I és per això que les fotografies preseleccionades s’incorporaran al web de la Coordinadora sota domini públic.

Segons les bases del concurs, el jurat es guiarà pels criteris de la singularitat, l’originalitat i la qualitat tècnica de les fotografies per determinar el guanyador. El premi serà la joia Ànima, que comercialitza l’empresa patrocinadora del certamen, Sitges Blaumar. Aquesta joia és un penjoll de plata de 1a llei, amb un bany d'or i cadena a conjunt, fruit d'un disseny original de Pia Vilarrubias i forja del joier Roger Figueras. Un segon premiat rebrà un rellotge 'Ànima' i el tercer, dues entrades per assistir al Concert-Final de La Sardana de l'Any que se celebrarà dissabte 28 de maig de 2022 al Teatre La Faràndula de Sabadell.

Es tracta “d’augmentar el nombre de fotografies lliures de drets per a totes aquelles iniciatives que necessitin imatges de qualitat per promoure la sardana i els seus valors”.  Segons les bases, les fotografies que s’enviïn poden ser en blanc i negre o en color, i no poden haver estat premiades en altres concursos. Cal que siguin en format digital, i cada aspirant pot presentar un màxim de 25 fotografies.

Les propostes fotogràfiques es poden presentar fins al dijous 30 de setembre. Cal enviar-les al correu info@confsardanista.cat i s’ha d’especificar la data i el lloc on s'han pres. També cal fer-hi constar les dades personals de l'autor: nom i cognoms, correu electrònic i telèfon de contacte. A l’assumpte del correu s’hi ha de fer constar "Concurs de fotografia" i la Confederació Sardanista de Catalunya respondrà confirmant que la recepció de les obres ha sigut correcta. Les fotografies ‘finalistes’ podran optar a ser exposades a la sala d’actes de la Casa de la Sardana si així es considera i passaran a mostrar-se al Banc d’imatges del Portalsardanista sota domini públic i d’ús totalment lliure.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article