Notícia

‘La difícil senzillesa’, homenatge a Manuel Cubeles al Festival Dansàneu

L’espectacle s’estrenarà el 28 de juliol (19.00h) al Recinte Firal d’Esterri d’Àneu

Esbarts dansaires
L'espectacle s'estrenarà el 28 de juliol a Esterri d'Àneu
L'espectacle s'estrenarà el 28 de juliol a Esterri d'Àneu

El tòpic afirma que la joventut és més propensa que la vellesa a estimular l’originalitat i la creació. Enguany celebrem el centenari del naixement de Manuel Cubeles (1920 -2017), un cas que qüestiona aquesta afirmació. Entre 1991 i 2011, l’activista cultural barceloní va participar activament amb l’Esbart Marboleny en la confecció de noves propostes. Dues dècades d’una col·laboració llarga i fructífera, que també van servir al coreògraf per recuperar algunes danses que havia impulsat a l’Esbart Verdaguer i a l’Esbart Sarrià en els anys de postguerra. 

El títol de l’actuació, que ofereix una selecció de tot aquest corpus, remet a la dedicatòria que Cubeles va fer de Joaquim Serra, amic seu i uns dels màxims exponents de la música de cobla, a qui va definir com el compositor de la “difícil senzillesa”. L’expressió ja va ser utilitzada durant la commemoració de l’Any Joaquim Serra (2007), quan la Cobla Ciutat de Girona i l’Esbart Marboleny van impulsar La difícil senzillesa – univers musical de Joaquim Serra.

L’espectacle també es podrà veure l’1 d’agost a la Festa Major de Campdevànol, el 7 d’agost en el marc del festival Amb So de Cobla, i en les edicions d’enguany del Festival Ésdansa (25-29 d’agost) i de la Fira Mediterrània de Manresa (14-17 d’octubre).

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article