Notícia

Un col·loqui sobre equinoteràpia, aquest dijous a La Casa dels Entremesos

L’acte tancarà la 136a festa dels Tres Tombs de Barcelona, que s’ha celebrat excepcionalment al juliol

Tres tombs
El col·loqui està organitzat per l’Associació de Festes de la Plaça Nova
El col·loqui està organitzat per l’Associació de Festes de la Plaça Nova

Com pot ajudar l’equinoteràpia en el desenvolupament físic, emocional i social; quina és la relació entre el cavall i el pacient, i quina cura necessiten els animals en les celebracions on són els protagonistes. Aquestes són algunes de les qüestions que es debatran a la taula rodona ‘Equinoteràpia. Salut, cavalls i els Tres Tombs’, dijous 8 de juliol (20 hores) a la Casa dels Entremesos de Barcelona.

Des que Hipòcrates, el pare de la medicina, assegurés que l’ànim i moltes malalties del cos es podien millorar amb l’equitació, la teràpia eqüestre o assistida per cavalls s’ha convertit en una eina cada cop més reconeguda per millorar la salut física i mental. Segons els experts, ajuda a desenvolupar l’equilibri i la coordinació, fomenta la concentració i l’autoconfiança, combat l’estrès i millora les habilitats socials, etc.

Per parlar més sobre els beneficis, objectius i funcionament d’aquesta teràpia ancestral a la taula rodona hi participaran Jordi Hernández, fisioterapeuta especialitzat en teràpies amb cavalls; Alexandre Pujadas, especialista en cavalls per a teràpies, i Andreu Bernadàs, president de la Federació Catalana dels Tres Tombs. El col·loqui també es podrà seguir en directe a través del Facebook de La Casa dels Entremesos.

Festa dels Tres tombs i Sant Antoni al juliol

La xerrada a La Casa dels Entremesos s’emmarca dins la festa dels Tres Tombs de Barcelona i la de Sant Antoni, que s’han desplaçat del gener al juliol excepcionalment. Dissabte passat es van fer els pregons i durant tota la setmana hi ha diverses activitats. Els actes centrals de la festa seran el pròxim cap de setmana: dissabte 10 (11 hores) es farà la benedicció d’animals domèstics, i diumenge 11 hi haurà galejada de trabucaires i ballada del seguici festiu al matí, i tabalada infernal, versots diabòlics, correfoc estàtic i castell de focs al vespre.

Tot i així, per tornar a veure desfilar els cavalls, ases i someres haurem d’esperar a l’any vinent.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article