Notícia

El Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona recupera les companyies estrangeres

La 21a edició del Fitag se celebrarà entre el 24 i el 28 d’agost en escenaris de set municipis gironins

Teatre
L'Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, Suïssa i Geòrgia, els països participants
L'Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, Suïssa i Geòrgia, els països participants

Després d’una edició marcada per les restriccions de la pandèmia, on les actuacions van quedar molt limitades a l’àmbit català, el Festival Internacional de Teatre Amateur de Girona (Fitag) torna amb força. Recupera les companyies de teatre internacionals i presenta un ampli programa per a la 21a edició, que se celebrarà entre el 24 i el 28 d’agost en escenaris de set municipis gironins, amb la participació de 27 grups. En l’edició d’enguany es presentaran obres l'Argentina, Colòmbia, Cuba, el Marroc, Suïssa i Geòrgia.

Una oferta que malauradament queda lluny dels moments del màxim esplendor del festival, en què han arribat a actuar companyies de setze països. Segons informa el festival, augmenta el nombre de Companyies de l'Estat, amb la coproducció d'Escenamateur-FATEX-FITAG Extremadura que estrena el festival amb l'obra La comedia de las Lalis, i propostes escèniques procedents d'Astúries, Castella i Lleó, Galícia, Navarra, Madrid i Andalusia. Les propostes catalanes també tindran el seu espai, amb la programació de companyies de Figueres, Maçanet de la Selva, Puigcerdà, Campdevànol, Terrassa i Calaf.

Enguany es podran veure els espectacles del festival a Sant Pere Pescador, Palamós, Sant Gregori, Lloret de Mar, Maçanet de la Selva, Vidreres i Llançà. Amb el lema 'The Fitag Flights Again, Welcome a board', el festival vol demostrar que torna a aixecar el vol i a recuperar les il·lusions del primer dia. Entre les novetats d'enguany, el Fitag incorpora un nou espai a la ciutat de Girona, El Foment de Girona, on es podrà veure una altra de les novetats d'aquesta edició: La Funcional Teatre de Figueres, que hi serà present amb El regne de les dones. Així mateix, es recupera el Petit Fitag, i el CaixaFòrum torna a incorporar-hi dues propostes de teatre social amb funcions especials per a fundacions.
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article