Notícia

El Ballet Contemporani recupera ‘Els focs de Sant Joan’

L’estrena serà el 29 de juliol a l'església de Santa Maria d'Àneu en el marc del Festival Dansàneu

Esbarts dansaires
Ball de la Festa Major a Isil
Ball de la Festa Major a Isil | Pere Català Roca

Ballet Contemporani de Catalunya torna als escenaris, i ho fa amb una recuperació patrimonial del ballet inèdit Els focs de Sant Joan. La Consagració, de Robert Gerhard i recuperat per Ficta Edicions i el pianista Miquel Villalba amb motiu de l’Any Gerhard. L’estrena serà el 29 de juliol a l'església de Santa Maria d'Àneu en el marc del Festival Dansàneu. Les entrades estan disponibles en aquest enllaç. 

El ballet s’inspira en la festa d’Isil (Alt Àneu) i s’estrenarà el 29 de juliol a l'església de Santa Maria d'Àneu en el marc del Festival Dansàneu, i l'endemà es podrà veure al Festival de Torroella de Montgrí. Miquel G. Font és l'encarregat de la direcció artística i la coreografia, i la companyia estarà acompanyada del mateix Miquel Villalba, que interpretarà en directe la música del màxim exponent de la música catalana del segle XX.

Robert Gerhard i Ottenwalder (Valls 1896 - Cambridge 1970) és considerat el màxim exponent de la música catalana del segle XX. Fill de pare suís i mare alsaciana establerts a Valls, atansar-se a la seva figura és fer-ho amb una polièdrica i rica personalitat que abasta les facetes de pianista, compositor, pedagog, promotor, musicòleg i intel·lectual.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article