Notícia

Adelaida Moya assumeix la direcció general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural

Des de 2018 és la regidora de Cultura a Vilanova i la Geltrú

Associacionisme
Adelaida Moya substitueix Maria Àngels Blasco al capdavant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural
Adelaida Moya substitueix Maria Àngels Blasco al capdavant de la Direcció General de Cultura Popular i Associacionisme Cultural | Consell Comarcal del Garraf

La nova legislatura comença amb el compromís de les formacions polítiques per elevar progressivament el pressupost de Cultura fins al 2 %, el desig de revertir els efectes que la pandèmia ha causat en el teixit associatiu, i la necessitat d’aprovar una nova llei que contempli la promoció del patrimoni immaterial català.

Moya (1972, Vilanova i la Geltrú) atresora un perfil transversal per afrontar aquests reptes. La seva trajectòria professional abraça el periodisme de proximitat, tasques de direcció i coordinació en l’administració local en les regidores de Comunicació, Participació Ciutadana, Joventut i Cultura, i sobretot la gestió cultural. En el sector privat,  va ser cofundadora de l’empresa Talia Gestió Cultural, especialitzada en la promoció i producció d'espectacles de teatre i música.

Com a regidora de Cultura de Vilanova i la Geltrú, ha participat en l’organització d’esdeveniments d’àmbit nacional: l’emblemàtic Carnaval de la ciutat, el Festival Internacional de Música Popular i Internacional, El Tinglado o bé el festival Vida. En una entrevista concedida durant els mesos durs de la pandèmia, Moya destaca la importància que els col·lectius i entitats populars juguin un rol protagonista en la creació d’una oferta cultural potent i accessible per a totes les butxaques.

En l’àmbit polític, la nova directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural ha estat vinculada a Esquerra Republicana de Catalunya des del 2003, quan s’integra al Grup Municipal de Vilanova i la Geltrú.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article