Notícia

Els més veterans de les colles i la lluita contra la Covid, protagonistes de la Nit de Castells

Adifolk i el casteller Juan Romero també són reconeguts pels premis entregats a Valls

Patrimoni Immaterial
La Nit dels Castells ha coincidit amb la represa de l'activitat castellera
La Nit dels Castells ha coincidit amb la represa de l'activitat castellera

Més de 300 persones d’arreu del país i una cinquantena de representants de les colles castelleres van retrobar-se en el primer gran acte multitudinari d’ençà de la pandèmia en el món casteller. La raó s’ho valia, la 15a edició de la Nit dels Castells, que va acollir dissabte 12 de juny la ciutat de Reus, degana dels castells, després d’un any d’aturada forçada i en què les colles castelleres han passat moltes dificultats.

Però aquesta nit tocava mirar cap al futur i guardonar la feina ben feta en aquest món. Així, un dels premis més estimats, el de la trajectòria, va ser per a Juan Romero, Juanacho, casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Valls, amb sòlida i llarga trajectòria al tronc de les construccions i com a cap de colla. El Premi Especial Nit de Castells 2021 es va atorgar a la gent gran del món casteller, com a símbol d'un dels sectors que més ha patit els terribles efectes de la pandèmia.

La Nit de Castells també va premiar les colles de l'exterior del país pel seu espot Tornarem, que van gravar a l'inici del confinament. Es tracta d'una enginyosa campanya que va comptar amb la participació dels Castellers d'Edimburg, Castellers of London, Castellers de París, Castellers d'Andorra, Castellers de Madrid, Castellers de Mont-real i Castellers de Lo Prado. Hi ha pujat a recollir-lo Juli Peña, dels Castellers d'Andorra.

La Covid-19 també va estar present amb el Premi social a una iniciativa social en temps de pandèmia, que va reconèixer la tasca del rebost solidari dels Castellers de la Vila de Gràcia, que mantenen actiu des dels inicis del confinament com a suport als col·lectius més vulnerables. L'entitat Adifolk va rebre el guardó Ambaixador Castells, per la convocatòria de les trobades internacionals de cultura popular catalana. I en la mateixa gala es van lliurar els Premis Repsol de Fotografia castellera, que aquest cop s'han centrat en imatges de la dècada del 2010 al 2019. Lins Griñó, en categoria professional, i Esteve Moles, en la de votació popular, van ser els guanyadors.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article