Notícia

El XIV Concurs Sons de la Mediterrània arrenca motors

Poden presentar-s’hi propostes fins al 11 de juliol

Música tradicional
Concurs Sons
Concurs Sons | Carles Rodríguez

La catorzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània de músiques d’arrel ja s’ha posat en marxa. Els artistes poden presentar les seves propostes (un mínim de quatre peces, originals o versions), fins al diumenge 11 de juliol a www.concurssons.cat. Després que l'any passat la final es fes excepcionalment al CAT, enguany tornarà a la Fira Mediterrània de Manresa.

El Centre Artesà Tradicionàrius i el Grup Enderrock, amb el suport de la Fira Mediterrània de Manresa, han convocat la catorzena edició del Concurs Sons de la Mediterrània. El certamen és obert als grups i solistes emergents que presentin propostes de folk i músiques d’arrel de la Mediterrània. Es prioritzaran les propostes d’artistes emergents que afavoreixin la renovació de les músiques d’arrel, així com la projecció i el recorregut potencial de cada proposta, i es valorarà especialment el repertori en català.

De totes les propostes rebudes, el jurat n'escollirà quatre, que actuaran a la final en directe, a la 24a Fira Mediterrània, que se celebrarà el 14 d'octubre de 2021.

El guanyador del concurs obtindrà com a premi la gravació, producció i promoció d’un disc en un estudi professional, una campanya de publicitat i la contractació als principals festivals i cicles de folk del 2022: Festival Internacional Tradicionàrius, Fira Mediterrània de Manresa, Circuit Folc, Música a la Vila del Vendrell, FIMPT de Vilanova i la Geltrú i Ethno Catalonia de Banyoles.

A l’edició anterior, marcada per la pandèmia, els guanyadors van ser la cantant Laura Esparza i el guitarrista i percussionista Carlos Esteban. El duet valencià va defensar els seus temes de lletres molt íntimes i on fusionen arrel, pop i ambientacions electròniques davant dels altres dos finalistes, també d’alt nivell: el duo Tecum Terra i els Cat Klezmer Trio.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article