Notícia

Aconseguir un Rècord Guinness: una marató de Ball de Bastons

La jornada es durà a terme el 25 de juliol a Prats de Lluçanès, amb la idea que moltes colles bastoneres hi participin

El rècord s’havia d’intentar l’any 2020, però les restriccions per la Covid-19 ho van impedir
El rècord s’havia d’intentar l’any 2020, però les restriccions per la Covid-19 ho van impedir

"Si l’any 2020 fou l’any on va arribar la foscor i ens vàrem tancar com mai ens havíem tancat, l’any 2021 ha de ser l’any on arribi la llum i ens obrim com mai ens havíem obert fins ara. El repte és gran, però més gran és el Ball de Bastons de Catalunya”. Així convida la Coordinadora de Ball de Bastons a totes les colles del país a sumar-se a un repte gegantí, fer un Rècord Guinness: fer sentir balls de bastons en un mateix espai durant hores sense parar en cap moment. La jornada es durà a terme el diumenge 25 de juliol a Prats de Lluçanès.

La Coordinadora té previst que les colles participants arribin amb una hora d’antelació per a la seva actuació, que arrencarà a les 10 h i farà que les colles vagin entrant a plaça i interpretant les seves coreografies i músiques. A cada torn hi haurà 4 colles de Ball de Bastons situades en espais diferenciats de la plaça. Aquestes faran les seves danses de forma que abans d'acabar una, ja haurà començat la següent, i així successivament de forma que en cap moment hi haurà silencis, sigui pel so dels bastons o el so dels instruments que acompanyen la dansa. “La quantitat d'hores que es faran durant aquella jornada dependrà de la participació de les colles de Ball de Bastons de Catalunya. Com més entitats participin, més gran serà el rècord que proposem”, explica la Coordinadora, que compta amb la col·laboració dels Antics Estelladors de Prats de Lluçanès i la col·laboració de l'Ajuntament de Prats de Lluçanès.
I si bé està previst que hi hagi públic assistent en directe, l’organització també retransmetrà per internet la jornada, un document audiovisual que serà necessari per certificar el rècord d'hores de Ball de Bastons sense parar en un espai determinat. Les colles interessades han d’inscriure’s a la Coordinadora abans del 31 de juny.

 

Premis dels Concursos de Balls de Bastons

Per altra banda, aquest divendres 4 de junt es van lliurar de forma telemàtica els premis dels Concursos de Balls de Bastons, que atorga la coordinadora de balls de bastons a projectes elaborats  per alumnes dels centres escolars catalans.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article