Notícia

Dalí i el cinema surrealista centren la XVI Trobada de cineclubs

Se celebrarà a Figueres el cap de setmana del 12 i 13 de juny amb activitats complementàries

Fotograma d'Un Chien andalou
Fotograma d'Un Chien andalou

La Federació Catalana de Cineclubs, després d’un any de dures restriccions per al món de la cultura a causa de la Covid-19, recupera la Trobada de Cineclubs, que arriba a la seva XVI edició i que se celebrarà a Figueres el cap de setmana del 12 i 13 de juny. La ciutat va lligada a l’eix central de la trobada, Salvador Dalí i el surrealisme.

Malgrat que les restriccions encara vigents per controlar la pandèmia obliguen a aforaments limitats, la Trobada mantindrà el caliu de cada any  entre els assistents, que podran allotjar-se en un hotel de la ciutat i compartir àpats, a més de participar en activitats lúdiques i culturals complementàries. I a més, arran de la Covid-19, hi haurà activitats que es podran seguir en línia.

La Trobada arrencarà dissabte amb un esmorzar al Bar de La Cate (Ronda del rector Arolas, 4, on es duran a terme bona part de les activitats), preludi de l’Assemblea i l’activitat formativa sobre sinergies entre cineclubs i entitats com biblioteques i escoles. Després del dinar a l’Hotel Travé, es durà a terme l’activitat Dalí i el cinema surrealista, en què s’explicarà què va passar un dia de 1929 quan Luis Buñuel visita Salvador Dalí a Figueres. Es mostrarà que Salvador Dalí va ser un autor molt versàtil que es va atrevir amb gairebé totes les arts i el cinema no en va ser una excepció. “Així com la seva pintura la connectem amb el paisatge de l’Empordà, el seu cinema i, concretament, el que fa durant l’època surrealista, l'hem d'associar, indiscutiblement, a la figura de Luis Buñuel, amb qui va escriure el guió d'Un chien andalou (1929) i L’âge d’or (1930)”, expliquen els organitzadors. Com a prèvia a la projecció de les dues pel·lícules, hi haurà una conferència a càrrec de Carme Ruíz, curadora en cap de la Fundació Gala Salvador-Dalí i membre fundadora del Cineclub Diòptria. 

L’endemà els assistents tindran diverses opcions: visita al Museu Dalí (a càrrec de Cristina Jutge, historiadora de l’Art i membre del Cineclub Diòptria); visita al Castell de Sant Ferran (a càrrec d’Alfons Martínez, historiador i Regidor de Cultura de l’Ajuntament de Figueres), o visita al Museu del Joguet de Catalunya (a càrrec de Josep Maria Joan, director) La intenció és fer grups petits (de 8-10 persones com a màxim) per gaudir més de la visita i per seguretat sanitària.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article