Notícia

El Festival Dansàneu, Premi Nacional de Cultura 2021

El CoNCA també ha reconegut la trajectòria de Maria Carme Dalmau, Narcís Comadira, Maria Contreras Coll i Mónica Rikić

AssociacionismeEsbarts dansaires
El festival Dansàneu destaca per vincular dansa, territori, tradició i contemporaneïtat
El festival Dansàneu destaca per vincular dansa, territori, tradició i contemporaneïtat | Dansàneu

Del 25 de juliol a l’1 d’agost, el Festival de Cultures del Pirineu Dansàneu celebrarà la trentena edició. I ho farà amb el reconeixement com a Premi Nacional de Cultura 2021, concedit aquest matí pel Consell Nacional de la Cultura i les Arts (CoNCA) al Recinte Modernista de Sant Pau. En la lectura de l’acta, el jurat ha destacat la capacitat del Dansàneu per vincular dansa, territori, tradició i contemporaneïtat.

La directora Rut Martínez ha remarcat la importància que van tenir Lluís Puig i el coreògraf Joan Serra en la consolidació del festival, concebut inicialment com una escola de dansa tradicional adreçada als esbarts dansaires. L’any 2015 va adoptar-se la nomenclatura actual, Festival de Cultures del Pirineu, amb la qual es fa explícita la voluntat per prestigiar el patrimoni artístic, immaterial i paisatgístic de les Valls d’Àneu a través de la dansa i la música d’arrel.

Els altres premiats

El CoNCA també ha concedit el Premi Nacional de Cultura 2021 a l’editora Maria Carme Dalmau, per una vida al servei de la divulgació històrica; a l’escriptor Narcís Comadira, conegut especialment en el vessant com a poeta; la fotògrafa documental Maria Contreras Coll, que en el discurs d’agraïment ha denunciat la poca representativitat de les dones en el sector; i l’artista tecnològica Mónica Rikić, de qui el jurat ha destacat la capacitat de les seves obres per “interpel·lar tant la reflexió sobre l’art com el debat ètic sobre l’ús de la tecnologia en l’entorn digital contemporani”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article