Notícia

Arriba Ludivers, el festival del joc i les cultures de la imaginació

El cap de setmana del 22 i 23 de maig als jardins de la Devesa de Girona, d’11h a 19h

Patrimoni ImmaterialFestes i festivals
El festival Ludivers ha preparat propostes que giren entorn la imaginació, la creativitat, la diversió, l'aprenentatge i el coneixement
El festival Ludivers ha preparat propostes que giren entorn la imaginació, la creativitat, la diversió, l'aprenentatge i el coneixement | Ludivers

El jo no té edat ni coneix de discriminacions, l’ésser humà és lúdic per naturalesa. I a Ludivers, el festival dedicat a tot allò que forma part del món lúdic, la joguina i el joc, ho saben bé. Tota la família trobarà entreteniment i coneixement en aquesta proposta que enguany arriba a la setena edició i que se celebrarà aquest cap de setmana (22 i 23 de maig) als jardins de la Devesa de Girona, entre les 11 h i les 19 h.

El festival arriba amb un bon grapat de propostes que giren entorn de la imaginació, la creativitat, la diversió, l'aprenentatge i el coneixement a totes les edats. L’oferta lúdica s’estructura en diversos planetes. El planeta juganer, amb jocs de taula moderns, jocs gegants i prototips, el Planeta Econstruïm, amb jocs de construcció, jocs simbòlics, jocs de fusta i cartó, el Planeta Articiència, amb propostes científiques, d’experimentació i divulgació, el Planeta CLick & Dit Espai de robòtics, d’Apps educatives i programació digital, i finalment, el Planeta gastrolúdic, amb jocs i gastronomia per gaudir en família.

A Ludivers podreu conèixer jocs tradicionals com les bitlles de sis, la morra, el bèlit, el io-io, el tir de fona, jocs de destresa i altres jocs tradicionals de taula, participant-hi directament o veient demostracions. I en aquest apartat hi tindrà un rol protagonista la Federació Catalana de Joc Tradicional. Tot plegat, amb les actuals mesures sanitàries per garantir la seguretat del públic participant. Si bé no cal fer reserva prèvia, sí que hi haurà un control d’aforament. A més de la Federació, també hi participen la companyia de Jocs l’Anònima, Morràpita, Coordinadora Intercomarcal de Bitlles, Foners Catalans, Asociación Español de Yo yo, Associació Cultural del Bèlit de Sant Narcís i el departament de Cultura de la Generalitat.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article