Notícia

El Tradicionàrius recupera el concert Almanac, 40 anys

La cita, el 29 de maig (20:00h) al Centre Artesà Tradicionàrius, és un homenatge al director fel festival Jordi Fàbregas, traspassat aquest gener

Música tradicional
El concert del disc 'Almanac' (1981) havia d'inaugurar la 34a edició del Festival Tradicionàrius
El concert del disc 'Almanac' (1981) havia d'inaugurar la 34a edició del Festival Tradicionàrius

La pandèmia va impedir que la 34a edició del Festival Tradicionàrius comencés a rodar amb normalitat. Estava previst un concert homenatge als 40 anys del disc Almanac de la Murga, amb Jordi Fàbregas a la direcció musical i amb la col·laboració de la Fira Mediterrània de Manresa. Uns mesos després, i amb la malaurada mort de Jordi Fàbregas el gener passat, el Tradicionàrius recuperarà aquella idea d’homenatjar un grup de músics que l’any 1981 publicaven aquell primer disc, amb “la voluntat de portar les cançons i melodies tradicionals cap a un espai de dignificació merescuda, experimentació necessària, risc, respecte i divulgació", explicaven aleshores els seus integrants, entre els quals, el mateix Jordi Fàbregas, Josep Pons, Josep Cabré, Eduard Altaba i Enric Esteve.

I per què un homenatge a Almanac, aquell primer disc de La Murga? Perquè La Murga va organitzar els anys 1982, 1984, 1985 i 1986 el Sarau de Primavera als jardins de l'Antic Hospital de la Santa Creu, un festival que va ser el precedent del Tradicionàrius. El concert serà el pròxim 29 de maig a les 20h al CAT Tradicionàrius, i cal comprar les entrades, a un preu de 12 euros. El concert serà, alhora, un homenatge a qui va ser el director del festival fins al 2020, Jordi Fàbregas, que ara pilota Carol Durán.

El projecte del concert era un encàrrec a Jordi Fàbregas perquè es revisessin les cançons del disc d’ara fa quaranta anys, barrejant músics veterans amb músics més novells. Saki Guillem és qui es farà càrrec de la direcció musical i la producció del projecte, i tindrà els mateixos músics convocats pel concert que es va haver de suspendre fa uns mesos: Eduard Casals, Sergi Vergés, Jordi Macaya, Saki Guillem, Eliseo Parra, Cati Plana, Jordi Barbet, Eduard Altaba i Roger Andorrà. La veu, que hauria d’haver estat la de Jordi Fàbregas, finalment la posarà Arturo Gaya.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article