Notícia

El Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona obre un concurs de vídeo

Els cors que hi vulguin participar es poden inscriure fins al 15 de maig

Cant coral
Festival Internacional de Cant Coral 2019 al Palau de la Música
Festival Internacional de Cant Coral 2019 al Palau de la Música

Del 6 al 9 de juliol el Festival Internacional de Cant Coral de Barcelona celebrarà la seva 56a edició, i per primera vegada ho farà en format híbrid. L’esdeveniment inclourà un concurs telemàtic a base de vídeos de les corals, i també hi haurà concerts presencials a l'església del Pi de Barcelona, amb la participació de corals catalanes i d'altres països, sempre que l’estat de la pandèmia ho permeti.

La Federació Catalana d'Entitats Corals (FCEC), organitzadora del festival, ha explicat que la principal novetat és el Concurs Internacional Telemàtic de vídeos. Es tracta d’un certamen adreçat als cors amateurs, i que ofereix quatre categories: grups vocals, cors infantils i juvenils, Cors de veus iguals i cors mixtes. Les entitats que vulguin participar han d’enviar un enregistrament de vídeo (entre 5-10 minuts) de dues peces, una de música sacra i l’altre de la tradició popular de cada país.

Un jurat, format per Andrea Angelini, Maria Guinand, Daniel Mestre, Montserrat Rios i Bernat Vivancos, amb el suport del Consell de la FCEC, serà l’encarregat de valorar la qualitat tècnica i interpretativa dels cors i escollir els millors. Hi haurà un premi de mil euros al guanyador de cada categoria i un altre premi addicional, també de mil euros, a la millor interpretació d’una obra d’autor harmonitzador català.

El festival pròpiament se celebrarà del 6 al 9 de juliol. A les tardes, hi haurà tallers, taules rodones i formacions a través del zoom i Instagram. Al vespre, l’Església del Pi de Barcelona acollirà uns concerts corals, oberts a cors catalans, o estrangers que es trobin a Barcelona durant aquelles dates. I al vespre les millors corals participants en el concurs telemàtic de vídeos actuaran en un concert, on es donaran a conèixer els guanyadors de cada categoria.

Les bases del concurs i tota la informació en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article