Notícia

Cartell de luxe per celebrar el 30è aniversari del Festival Cornamusam

Riu X, Marcel Casellas i Susana Seivane, entre els artistes convidats

Música tradicional
Ball de la Cabreta, que enguany compleix mig segle de vida.
Ball de la Cabreta, que enguany compleix mig segle de vida. | Pol Ducable

Per primera vegada, el Festival Cornamusam s'allargarà durant una setmana. El progama començarà el 29 de maig, amb l'espectacle inaugural "30 anys de Cornamusam", dirigit per Francesc Sans, que  desitja retre homenatge els músics -catalans i internacionals - que han actuat a Olot durant aquestes tres dècades. L'actuació, al Teatre Principal de la capital de la Garrotxa, serà precedida per la celebració del 25è aniversari de la Cabreta (17.30 h, plaça dels Braus), la popular figura d'imatgeria construïda del festival.
 

L'endemà, 30 de maig, serà el torn del concert de Marcel Casellas i el Sac Volcànic. "Una revisió rockera -segons el líder de la Cobla Catalana dels Sons Essencials-dels temes més clàssics  de la tradició sacaire catalana". El conjunt està format per la sacaire Marta Coll, i el trio format per Santi Mendez (guitarra elèctrica), Xarli Oliver (bateria i llençadora) i el mateix Casellas en el baix elèctric i la producció musical.

El gruix del festival se celebrarà el següent cap de setmana (4-5 juny) i comptarà amb la participació  de l'Escola de Música Municipal d'Olot, Iu Gironès, RSK!, la reconeguda gaitera gallega Susana Seivane, el duet format per Pau Puig i Cati Plana, Riu X, l'esmentat Francesc Sans i el grup d'avantguarda d'Alvèrnia Super Parquet. A més dels concerts, el Cornamusam també preveu l'organització d'una fira d'artesans, lutiers i la presentació del llibre "Escola de Ministers 2", a càrrec de l'autor Xavier Pallàs. 
 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article