Notícia

El dia i la nit de la festa de Sabadell

La mostra ‘Cercavilejant Dia i Nit’ reuneix més de 50 bèsties, gegants i elements de la festa

Bestiari i Imatgeria
L'exposició es va inaugurar per Sant Jordi i es pot visitar fins al 16 de maig I Associació Amics Encultura't de Sabadell
L'exposició es va inaugurar per Sant Jordi i es pot visitar fins al 16 de maig I Associació Amics Encultura't de Sabadell

Si les bèsties de foc, gegants o capgrossos no poden sortir al carrer, que el públic vagi a ells. És el que han pensat els organitzador de Cercavilejant Dia i Nit a Sabadell, una exposició que reuneix, en el Casal Pere Quart, més de cinquanta figures i elements de la festa i la cultura tradicional del municipi. 

Els bastoners, els castellers i els diables de Sabadell, la colla sardanista Mirant al Cel, les Bruixes del Nord, les Forques de Can Deu, i també el Drac Baldomero o la cabra L’Animalada. Són algunes de les figures i colles, ben conegudes, que es poden veure a la mostra, que presenta totes les bèsties de la ciutat, gairebé tots els gegants i capgrossos de les colles més actives de la ciutat, així com una selecció dels vestuaris de les diferents entitats de balls tradicionals, diables i altres. “És el primer cop a la història de Sabadell en què gairebé totes les entitats de cultura popular tradicional de la ciutat es coordina conjuntament per fer aquesta exposició”, destaquen els organitzadors.

L’exposició està organitzada en dues parts, aquelles que centren la seva activitat en el dia, com castellers, trabucaires, gralles i balls, i aquelles relacionades amb llum, la pólvora, els diables i bruixes, que prefereixen la nit. Una de les peces estrella és el Lleó de Sabadell, la nova figura del bestiari de protocol de la ciutat, que, després de presentar-se forma virtual el passat mes de gener, ara ho fa presencialment i en directe.

Els organitzadors reconeixen que l’exposició es queda petita, “ja que encara hi ha més imatgeria que no ens hi cabrà, però creiem que era un moment per tornar a començar, activar-nos i retrobar-nos de nou al carrer”.

L’exposició tindrà també presència virtual, amb un compte d’Instagram, que diàriament publicarà imatges, històries, vídeos i informació de l’exposició. A més, el dia 10 de maig es retransmetrà en directe també per Instagram les actuacions que faran les colles de gegants, els bastoners i el Lleó de Sabadell. 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article