Tornaveu
El castell de Montesquiu acollirà el 22 de maig la gala de lliurament dels Premis Clavé 2020
Dissabte 22 de maig Montesquiu (Osona), es convertirà en la capital del cant coral amb la celebració de la gala dels Premis Clavé, uns guardons que reconeixen els millors treballs i entitats en la música coral a Catalunya de l’any passat. Però en un 2020 marcat per la pandèmia, enguany la cerimònia serà sobretot un reconeixement a l’esforç i enginy dels cors per tirar endavant les activitats. La gala comptarà amb destacades actuacions i reunirà els principals representants del cant coral i la cultura popular.

Després de l’edició anterior celebrada en línia, la gala dels III Premis Josep Anselm Clavé abandona la multipantalla –convertida ja en l’estètica de la pandèmia– pel magnífic escenari a l’aire lliure dels jardins del castell de Montesquiu, i recupera la presencialitat i la proximitat del públic.

Enguany serà una edició excepcional, primer per les limitacions que encara imposa la pandèmia (amb aforament controlat i distàncies de seguretat), però especialment pels mateixos premis, que s’han ampliat i reformulat per adaptar-se al context i que reconeixeran, a més d’espectacles estrenats en directe, les produccions presentades en vídeo a les xarxes.

Premis del públic i del jurat

Pujaran a l’escenari a recollir premis el director Manel Cabero Vernedas, l’Agrupació Cor Madrigal, el cor Francesc Valls, la Federació Catalana d’Entitats Corals i el Conservatori de Cervera, entre d’altres. En total, quinze finalistes en onze categories votades pel jurat i dues més pel públic, que inclouen cors, grups de caramelles, directors, comunicadors o entitats educatives.

Bruno Nájera, president de la Federació de Cors de Clavé, destaca que hi haurà també una menció especial a tots els nominats, 85 en total, amb l’objectiu de “reconèixer el gran esforç que han fet totes les entitats durant la pandèmia, que s’han reinventat i buscat noves fórmules (concerts en línia, programes de ràdio, documentals…) per seguir fent activitats”.

Actuacions de cultura popular

L’acte estarà presentat pel comunicador i periodista osonenc Pol Baraza, i comptarà amb les actuacions del quartet de veu manresà Quarta Justa, la Societat Coral Retorn Planenc de Les Planes d’Hostoles (La Garrotxa), que enguany celebra el seu centenari, i l’històric cor Lo Pom de Flors de Sant Just Desvern. Per Nájera, és una aposta pel talent local i també per la cultura popular més enllà del cant coral, i per això s’ha convidat a participar també a la colla Gegantera de Montesquiu, qui dedicarà el seu ball d’honor al mestre Manuel Cabero, premi a la trajectòria.

La cerimònia tindrà un aforament controlat i per assistir-hi caldrà inscripció prèvia a través de la web dels premis.

Diada dels Cors de Clavé 2021

A banda de la gala de lliurament, al matí la Federació de Cors de Clavé celebrarà l’Assemblea General, que presentarà els resultats de la primera fase i els objectius de la segona del projecte Clavé Desconegut, una iniciativa de recuperació de manuscrits musicals i que anticipa el bicentenari 2024 del mestre.

I a la tarda, en finalitzar els premis, hi haurà una recepció oficial a la Sala Noble del Castell de Montesquiu, amb la tradicional foto de família.

Als actes de la diada assistiran autoritats i representants del cant coral, i també la Federació de Cors de Clavé de Catalunya Nord, després d’un any molt difícil pel dur confinament que ha patit el cant coral en aquell territori.

Nou comentari

Comparteix

Icona de pantalla completa