Notícia

Una femella de porc senglar, nova bèstia de Sant Climent de Llobregat

L’Associació Cultural l’Empelt impulsa una campanya de micromecenatge per donar vida a ‘la porca’, protagonista també d’una obra de teatre

Bestiari i Imatgeria
Fins al 12 de maig es pot col·laborar en la campanya de micromecenatge
Fins al 12 de maig es pot col·laborar en la campanya de micromecenatge

La família del seguici festiu de Sant Climent de Llobregat, vila cirerera per excel·lència, ha anat creixent al llarg dels anys, i enguany espera l’arribada d’una nova bèstia, la porca, la femella del porc senglar, que arriba amb la missió de participar en el  conte “La Llegenda del Cirerer”, que es va convertir en representació teatral i un dels actes centrals de l’Exposició de Cireres que cada maig acull aquesta vila del Baix Llobregat.

De fet, la porca serà la protagonista del conte, i de moment, l’única bèstia del món climentí. La construcció de la bèstia està anant a càrrec de l’artista Carles Teixidó del Taller l’Esfera de Bellpuig, que ja va construir el nou Situ. El vestuari dels portadors és a càrrec de l’Olivia Cros de Riudoms i del projecte musical se n’encarrega la vilanovina Marta Pujades. I quin paper jugarà? Depenent del moment, serà una bèstia tranquil·la, que no llençarà foc, mentre que en altres sortides es convertirà en una bèstia amb pirotècnia que podrà participar en diferents correfocs. I com a protagonista de la llegenda del Cirerer, que explica per què Sant Climent cultiva cireres des de temps antics, la porca compartirà escena amb els tres gegants de la vila (en Climent, la Roser i la Llúcia) i els diables Fomarians.

Perquè aquesta nova bèstia sigui una realitat, l’Associació Cultural l’Empelt impulsa una campanya de micromecenatge fins al pròxim 12 de maig per aconseguir 1.500 euros per al projecte. Amb aportacions que van des dels 5 euros que se sumaran a les aportacions públiques i els fons propis de l’entitat. Amb el micromecenatge es podrà pagar el cost de construcció de la bèstia, el vestuari i el projecte musical, així com l’acte de presentació i l’exposició sobre el bestiari festiu per a l’estrena de la Porca. Com en tota campanya basada en la col·laboració popular, els mecenes, padrins i patrocinadors obtindran una recompensa de marxandatge de la porca en exclusiva. L’Associació Cultural L’Empelt té com a objectiu la dinamització cultural i festiva de Sant Climent de Llobregat a través del foment de la cultura popular i les tradicions locals. Formen part de l’entitat els balls populars, la colla gegantera i la Comissió Focs de Sant Joan.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article