Notícia

Com són les colles castelleres?

La II Beca CEPAC de Recerca sobre tema casteller està dotada amb 4.000€.

Patrimoni Immaterial
Pinya dels castellers de Mallorca
Pinya dels castellers de Mallorca

Conèixer la composició sociològica de les colles castelleres. Aquest és l’objecte d’estudi de la II Beca CEPAC de Recerca sobre tema casteller, convocada pel Centre de Prospectiva i Anàlisi dels Castellers i l’Ajuntament de Tarragona. Els estudiosos o investigadors que vulguin optar-hi poden presentar les candidatures  fins al 15 de juny a info@cepac.cat

En la seva valoració, es tindrà en consideració l’interès científic dels projectes presentats, la metodologia de treball, el currículum de la persona o persones sol·licitants i el grau d’interès de la proposta. El jurat, conformat pel president de la CEPAC, tres investigadors del fet casteller i un membre de la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, farà públic el veredicte el 30 de juny.

Segons estableixen les bases, “l’anàlisi s’haurà de centrar en l’estudi de les característiques personals, socioeconòmiques i culturals dels castellers i castelleres que formen les colles, en la seva implicació amb el grup i en altres variables que puguin considerar-se interessants per conèixer la població castellera. La informació haurà de ser presentada diferenciant els tipus de colles segons antiguitat, nivell i localització”.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article