Notícia

Els finalistes del concurs La Sardana d’Igor Stravinski

Les obres guanyadores s’anunciaran i estrenaran el 17 de maig a l’Aliança del Poblenou

Sardanes
Retrat d'Stravinski fet per Pablo Picasso l'any 1920
Retrat d'Stravinski fet per Pablo Picasso l'any 1920

La discogràfica FICTA Edicions va convocar el concurs ‘La sardana d’Igor Stravinski’, amb motiu del cinquantè aniversari de la seva mort. D’aquesta manera, s’ha volgut recordar la primera visita del compositor rus a Barcelona (1924), durant la qual va quedar meravellat per la sonoritat de la cobla (sobretot per les composicions de Juli Garreta) i es va comprometre a compondre una sardana, de moment desconeguda.

De les vint-i-tres peces que s’han presentat a la categoria Sardana per a cobla, el jurat ha triat com a finalistes Amb l’ocell al voltant del sol, de Roland Besson; I malgrat tot..., la primavera!, de Xavier Cassanyes; Sardana, d’Andreu Diport; Podrobneye Garreta, de Jordi Feliu, i Més Stravinsky, de Joan Vila.  En la categoria Sardana per a piano, el premi s’ha dirimit entre Fanfara sardanística, de Gerard López, i La llegenda de Sant Jordi, d’Àngel Pérez, escollides entre les vuit composicions que optaven al premi.

Les composicions guanyadores s’anunciaran el 17 de maig, durant el concert que la Cobla Sant Jordi – Ciutat de Barcelona oferirà al Casino l’Aliança del Poblenou. En la primera part de la vetllada, el públic podrà gaudir de les peces que la Cobla de Barcelona va interpretar en l’esmentada visita d’Stravinski a Barcelona. A continuació, seran estrenades les obres seleccionades per a cobla. Segons s'anunciava en les bases del concurs, FICTA preveu publicar les set composicions finalistes en un disc recopilatori.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article