Notícia

'Records i somnis', vint-i-una cançons inèdites de Juli Garreta

Ficta Edicions publica vint-i-una peces del músic de Sant Feliu de Guíxols, recuperades pels musicòlegs Joaquim Rabaseda i Guillem Martí

Música tradicional
Les composicions de Juli Garreta no van limitar-se al camp sardanista
Les composicions de Juli Garreta no van limitar-se al camp sardanista

Passats gairebé cent anys de la seva mort, les peces de Juli Garreta (1875-1925) segueixen despertant molt interès. Tot i que reconegut com un dels millors compositors de sardana, el músic empordanès també va compondre obres per a orquestra, cambra, i una seixantena per a veu i piano. D’aquestes darreres només se’n conserven vint-i-una, agrupades ara en el disc Records i somnis (Ficta Edicions), interpretat pel tenor Roger Padullés i el pianista Francisco Poyato.

La presentació del compacte, dimarts 6 d’abril (19:00 h) a l’Aula Magna de la Casa de Cultura de la Girona (plaça Hospital, 6), serà presidit pel vicepresident de la Diputació de Girona Albert Piñeira. L’acte també comptarà amb la participació del musicòleg Joaquim Rabaseda, autor d’un dels dos articles del llibret que acompanya el disc, i responsable, juntament amb el també musicòleg Guillem Martí, de la investigació que ha permès recuperar les cançons enregistrades a Records i somnis.

Per assistir a l’acte, que es clourà amb una interpretació d’unes quantes peces del disc, és necessari omplir aquest formulari de subscripció. L’endemà, dimecres 7 (19.00 h), el disc serà presentat a l’Auditori de Barcelona dins el cicle Música de Cambra.

 

Les peces de Records i somnis

Garreta va escriure les composicions de Records i somnis entre 1900 i 1907, just abans d’endinsar-se plenament en la seva etapa simfònica. En tractar-se d’una selecció de peces recuperades, no formen una unitat estilística. S’hi agrupen cançons de tarannà religiós, amorós, humorístic, expressionista..., la majoria d’elles musicades a partir de poemes d’escriptors contemporanis: Apel·les Mestres, Víctor Català (Caterina Albert), Francesc Mateu, Gregori Zanné, Salvador Albert, Josep Calzada, i Jacint Verdaguer, autor del poema que dona nom al disc. El recopilatori també inclou obres inspirades en melodies populars (Corranda, L’hereu Riera, La molinera) i l’obra sacra Ave Maria.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article