Notícia

La passió de Jesucrist: exposicions de Setmana Santa

Barcelona, Lleida, Montblanc, Tarragona, Terrassa i Vilafranca del Penedès, seus de mostres de diorames del Calvari

Pessebristes
Diorami d'un calvari, obra d'Agustí Temens, de l'Associació de Pessebristes de Barcelona
Diorami d'un calvari, obra d'Agustí Temens, de l'Associació de Pessebristes de Barcelona

Inspirades en la vida adulta de Jesús, conegudes també com a escenes de la Passió, sobre la vida, mort i resurrecció de Jesucrist, les escenes d’aquest capítol de la vida de Jesucrist es representen també en diorames, una expressió pessebrista entorn dels passatges de la passió. Certament, és una tradició que fa unes dècades era un costum molt arrelat a casa nostra, però actualment ha perdut pistonada i només algunes entitats mantenen aquesta tradició artística que dona testimoni visual del significat de la Setmana Santa més enllà de les processons i altres aspectes de la tradició.

I en temps de pandèmia, encara és més complicat. Per això cal fer valdre que es mantenen vives algunes exposicions de diorames. Algunes de temporals i altres de permanents. D’aquestes últimes, en destaca la Museu del Monestir de Pedralbes a Barcelona, organitzada per l’Associació de Pessebristes de Barcelona, i la del Museu del Pessebre de Catalunya, a Montblanc.

I de les temporals, en destaca la de Capella del Peu del Romeu, a càrrec de l’Agrupació Ilerdenca de Pessebristes Cavallers, que es podrà visitar fins al 4 d’abril de 18 h a 20 h. A Tarragona, l’exposició és a l’església de Sant Antoni de Pàdua fins a l’11 d’abril, de 9 h a 21 h. A Terrassa, l’emplaçament és la catedral, amb un diorama únic que es pot visitar fins al 6 d’abril de 9 h a 13 h i de 18 h a 21 h. Finalment, a Vilafranca del Penedès l’exposició es podrà visitar a la Basílica de Santa Maria, fins al 5 d’abril de 18.30 h a 20.30 h, i dissabtes i diumenges en horari de misses.

 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article