Notícia

Sabadell serà la Capital de la Cultura Catalana 2024

La ciutat vallesana agafarà el relleu d’Igualada (2022) i Lloret de Mar (2023)

Associacionisme
Gegants i capgrossos de Sabadell
Gegants i capgrossos de Sabadell

L’organització de la Capital de la Cultura Catalana ha valorat que a Sabadell “existeix una base històrica per ser capital cultural i per reivindicar la cultura industrial, que ha estat la base de tots els altres sabers”. Altres aspectes que s’han valorat positivament és el dens teixit associatiu de la ciutat i la important xarxa d’equipaments culturals (teatres, biblioteques, museus, escoles de música, etcètera) que disposa.

L’objectiu de la Capital de la Cultura Català és ampliar el prestigi de la llengua i la cultura catalanes, cohesionar tots els territoris del domini lingüístic i promocionar els municipis designats. En aquest sentit, el comitè organitzador apunta que Sabadell aprofitarà els gairebé tres anys que li resten per assumir la capitalitat per “donar un fort impuls a la capacitat creativa i a la seva força cultural”.

Sabadell 2024 serà la vintena Capital de la Cultura Catalana, un projecte que va començar a Banyoles l’any 2004 i que fins ara també s’ha celebrat a Esparreguera, Amposta, Lleida, Perpinyà, Figueres, Badalona, Escaldes-Ergodany, Tarragona, Ripoll, Barcelona, Vilafranca del Penedès, Vic, Reus, Manresa, Cervera, El Vendrell i Tortosa, actual seu de l’esdeveniment.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article