Notícia

Els detalls del Pla de Reactivació de la Cultura Popular i l’Associacionisme Cultural

El Departament de Cultura ha anunciat sis noves línies d’ajuts pel foment de la cultura popular i el patrimoni etnològic.

Associacionisme
Els detalls del Pla de Reactivació de la Cultura Popular i l’Associacionisme Cultural
Els detalls del Pla de Reactivació de la Cultura Popular i l’Associacionisme Cultural

L’anunci coincideix amb el relaxament de les restriccions del PROCICAT respecte de les activitats de cultura popular. Des d’avui, la Generalitat permet organitzar actes de cultura popular sempre que siguin estàtics i en espais perimetrals o tancats, amb el públic assegut, i un aforament màxim del 50% i de 500 espectadors per actuació o sessió. A més, el PROCICAT també aixeca la prohibició de celebrar gales, lliuraments de premis o festivals en teatres, cinemes i auditoris.

En la roda de premsa celebrada dijous 11 al Palau Marc, la directora general de Cultura Popular i Associacionisme Cultural, Maria Àngels Blasco, va detallar les mesures previstes pel Departament de Cultura. En l’àmbit econòmic, es preveu mobilitzar 2,15 milions per reactivar la cultura popular, distribuïts a través de les següents línies d’ajut: despeses estructurals (800.000€), adquisició i millora d’equipament tecnològic i millora de la capacitat digital (100.000€), obres de restauració i conservació d’equipaments culturals (un milió), programació estable d’activitats artístiques (250.000€), consultories (35.000€), inventaris de patrimoni etnològic (120.000€) i beques de recerca (60.000€).

Més enllà de les partides pressupostàries, la direcció general també preveu dues investigacions que comptaran amb suport acadèmic: una, en col·laboració amb la Universitat Rovira i Virgili, per avaluar el retorn de l’activitat castellera, i l’altra, conjuntament amb professorat de la Universitat de Barcelona, per determinar l’impacte positiu de l’associacionisme cultural en la salut física i mental.

Altres àmbits que preveu el Pla de Reactivació són una major presència en els mitjans de comunicació públics -en aquest sentit s’exploraran acords de col·laboració entre el Departament de Cultura i la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals-, incidir en els plans de formació als gestors culturals (en els àmbits festiu/associatiu i etnològic/documental) i també lluitar per reduir la bretxa digital en algunes entitats.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article