Notícia

Sant Feliu de Guíxols es prepara per ser Capital de la Sardana 2021 a partir de l’1 de maig

El programa mantindrà els principals objectius, com l’acostament de la sardana als joves i a les escoles i la reivindicació dels músics locals

Sardanes
Ballada de sardanes a Sant Feliu de Guíxols, al maig de 2019
Ballada de sardanes a Sant Feliu de Guíxols, al maig de 2019

Es comencen a perfilar i organitzar els primers actes de la Capital de la Sardana a Sant Feliu de Guíxols, que es farà al 2021 després que al 2020 l’arribada de la pandèmia i el confinament, va comportar van obligar a ajornar un any la celebració. El tret de sortida serà el 1 de maig, al Teatre Narcís Masferrer, per celebrar la proclamació de la Capital de la Sardana.

Els organitzadors de l’esdeveniment, la Confederació Sardanista de Catalunya, Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l'Agrupació Amics de la Sardana, han començat a definir el programa per aquest any, i si bé la pandèmia no ha marxat, sí que s’ha adquirit prou coneixement per organitzar activitats respectant les mesures sanitàries adients.

El programa mantindrà les principals línies de l’edició que s’havia d’haver celebrat el 2020, com l’acostament de la sardana als joves, la implicació i programes amb escoles, i una reivindicació sardanista en clau local, on Sant Feliu de Guíxols excel·leix amb compositors d’excepció com Juli Garreta, entre molts altres.

Respectant aquesta filosofia, es perfilen ja els primers actes públics. El primer serà l’1 de maig, al Teatre Narcís Masferrer, per celebrar la proclamació de la Capital de la Sardana. Es farà amb tota la rigorositat de les mesures anti-Covid19, però alhora, amb la màxima solemnitat. No es coneixen gaire detalls perquè celebració perquè s’està començant a perfilar, però sí s’ha anunciar que servirà per recordar la capital anterior (Perpinyà), fer una mirada a la propera (Balaguer), presentar tot el programa d’actes i gaudir d’un concert on no només se sentirà música de cobla, sinó que també hi tindran protagonisme el cant de mar i els tangos. Lligat encara a aquest acte, es farà també la descoberta d’una peça artística que farà referència a la Capital de la Sardana 2021.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article