Notícia

Neix Aula Eduglosa, una nova proposta educativa de la glosa en temps de pandèmia

La primera sessió serà dimarts 16 i girarà al voltant de la perspectiva de gènere en la glosa

Música tradicional
Aula Eduglosa oferirà diversos seminaris virtuals al voltant de la glosa i la cultura popular
Aula Eduglosa oferirà diversos seminaris virtuals al voltant de la glosa i la cultura popular

La glosa, cançó improvisada o també corrandes, és un gènere poètic i musical, però també esdevé una eina interdisciplinar i un recurs per fomentar la creació, la participació, la comunicació, la cohesió social i l’expressió oral, entre d’altres. Partint d’aquesta premisa, l’associació de foment de la glosa Cor de Carxofa, que aglutina amants de la glosa d’arreu, ha posat en marxa Aula Eduglosa, un seminari pedagògic i virtual.

En un moment en què les glosades s’han reduït a la mínima expressió i no es poden gaudir de trobades reals, expliquen des de Cor de Carxofa, l’entitat ha decidit traslladar les formació a l’àmbit telemàtic i ha posat en marxa l’Aula Eduglosa. La nova aula virtual oferirà una programació articulada en diversos seminaris, que tractaran temes relacinats amb la glosa, la comunicació oral i la cultura popular.

Aquestes formacions, estructurades en tres sessions d’una hora i mitja cadascuna, combinen l’intercanvi d’experiències entre diversos territoris i projectes, l’aprofundiment del tema des d’una perspectiva determinada i la posada en pràctica, generant eines i recursos.

El primer seminari serà els dies 16, 18 i 23 de març, i tractarà sobre la construcció i modulació del discurs. La primera sessió, dimarts 16, parlarà sobre ‘El discurs i la perspectiva de gènere’ i anirà a càrrec de diverses dones que han tingut experiències a Euskal Herria i a Menorca. La segona, dijous 18, està titulada ‘La figura de la ponicana / gai-jartzaile’. La tercera, dimarts 23, reflexionarà sobre  ‘Eines i recursos per crear i modular un discurs’, a càrrec de Josep Pedrals.

Les inscripcions al seminari es poden fer  clicant aquí.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article