Notícia

Comença una nova edició del ‘Trencadís literari’

Salvador Macip, professor i doctor en genètica molecular, és el primer convidat del cicle

Reflexió
Salvador Macip és l'autor de 'Fills de la Setena Onada'
Salvador Macip és l'autor de 'Fills de la Setena Onada'

L’estudi de l’antropologia no es limita als articles i publicacions acadèmiques. Aquest és el convenciment del Museu Etnològic i de les Cultures del Món (MUEC), que amb l’organització del cicle Trencadís Literari vol apropar aquesta disciplina científica al conjunt de la població a través de la cultura. Per fer-ho, Martí Gironell entrevistarà cinc novel·listes catalans entre el 4 de març i el 21 d’abril (19.00 h).  Les converses podran veure’s a través del Facebook Live del MUEC.

En l’actual context pandèmic, el Museu Etnològic ha considerat oportú convidar a autors que han construït relats i mons distòpics. En altres paraules: autors  que, expressant les pors que planteja el futur, han diagnosticat -més o menys volgudament- les amenaces del present. Per reflexionar entorn aquest joc temporal, Gironell conversarà amb Salvador Macip (4 de març), Pablo Martín (18 de març), Carme Torras (31 de març), Jaume C. Pons Alorda (14 d’abril) i Francesc Miralles (21 d’abril). 

La ciència-ficció és un gènere especialment avesat a formular dilemes ètics i morals. Els escriptors convidats en el Trencadís literari plantejaran problemàtiques com la modificació genètica, la construcció de les identitats personals en un món digitalitzat o bé els conflictes de gènere.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article