Notícia

Campanya de Verkami per a publicar ‘El llibre del Ball de Bastons’

Es tracta d’una antologia visual amb 200 il·lustracions i curiositats sobre aquests balls

Patrimoni Immaterial
Es poden fer aportacions a la campanya de Verkami fins al 30 de març
Es poden fer aportacions a la campanya de Verkami fins al 30 de març

El ball de bastons com mai s’havia vist, representat a través de més de 200 il·lustracions geomètriques, una antologia visual de tots els Balls de Bastons de Catalunya des de la mirada del reconegut dissenyador internacional Xavier Quesada que trobareu a El llibre del Ball de Bastons, per al qual s’ha iniciat una campanya a la plataforma Verkami. Quesada, amb el suport de la Coordinadora de Balls de Bastons, busca obtenir un finançament de 5.000 euros per garantir una edició acurada i de màxima qualitat, i es poden fer aportacions que van des dels 17 euros fins als 185 euros segons la recompensa que es vulgui obtenir. El termini per aconseguir els diners finalitza el pròxim 30 de març. 

El llibre del Ball de Bastons, de la mà de Colors.cat, és, com el defineix l’autor, “una explosió de colors on representem totes les colles bastoneres a través del seu ric i original vestuari”. I tot i el seu llenguatge fresc i modern, aquest llibre neix amb l'ambició de convertir-se “en una referència definitiva sobre el Ball de Bastons de Catalunya, un recull visual de colles, actuals i desaparegudes, que no s'havia fet mai fins ara”. Aquest és el primer d'una sèrie de llibres temàtics que recorreran el ric paisatge de la nostra cultura popular.

Tot plegat, estructurat en set parts –les set territorials del Ball de Bastons- en què el lector hi trobarà, a més, pinzellades i alguna curiositat de cada colla. I a qui s’adreça? Doncs al públic de totes les edats gràcies al prisma original de colors.cat i el seu llenguatge universal i atemporal. I naturalment, als amants de la cultura popular catalana que vulguin ser part d'aquest preciós recorregut de descobriment, als coneixedors del Ball de Bastons que vulguin descobrir altres colles. Però també als amants del disseny i la il·lustració que simplement vulguin gaudir d'aquesta obra.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article