Notícia

Els Tonis de Taradell desfilen aquest cap de setmana en línia

Dissabte se celebrarà el pregó amb un programa especial, i diumenge es farà la benedicció dels animals

Tres tombs
Edició anterior dels Tonis de Taradell, que aquest any es podran seguir en streaming
Edició anterior dels Tonis de Taradell, que aquest any es podran seguir en streaming

Altres anys, una setantena de carruatges i un centenar de genets desfilen als Tonis de Taradell i converteixen el municipi d’Osona en un museu a l’aire lliure de la vida rural. Enguany, la festa, una de les celebracions dels Tres Tombs més originals i arreglades de les que es fan a Catalunya, ha hagut d’adaptar-se i reinventar-se. Per això, les activitats seran en línia, per les xarxes socials i per les televisions locals. L’objectiu és continuar gaudint i reivindicant el ric i divers patrimoni que hi ha al voltant de la vida rural de la comarca malgrat la pandèmia.

Divendres a la tarda, un taller i l’hora del conte donaran el tret de sortida a la festa dels Tonis, una celebració que havia d’haver-se celebrat el 9-10 de gener, però que la Comissió dels Tonis de Taradell va decidir ajornar-la per poder tenir més temps de marge per adequar-la a la situació de pandèmia.

Els actes principals seran el cap de setmana, i es podran seguir en directe a través de xarxes socials, al canal de Youtube dels Tonis de Taradell. Dissabte 6 de març, des de les quatre de la tarda i fins a les vuit del vespre, hi haurà un programa especial des del Centre cultural Costa i Font, amb una primera part amb entrevistes i actuacions i reportatges, en què els presentadors Marc Güell i Laura Duran convidaran a conèixer l’entitat dels Tonis. A la segona part serà el pregó, a càrrec de Carles ‘Tati’ Furriols, president de la Fundació Doctor Trueta. També es podrà veure la proclamació de l’Hereu de Taradell 2021, que serà Genís Donadeu, vinculat a la UD Taradell; l’entrega del Toni d’Honor, al Museu del Ter de Manlleu, i la presentació del Convidat d’Honor, l’escriptor taradellenc Antoni Pladevall i Arumí.

Passant tancat i en streaming

Diumenge al matí el passant es convertirà en una benedicció dels animals. Serà un acte tancat al públic, que es podrà seguir per streaming, amb un recorregut més curt i la participació reduïda a una quarantena d’animals i una trentena de carros.

Paral·lelament, s’ha organitzat un concurs de fotografia a Instagram sobre el patrimoni rural de Taradell i un concurs d’aparadors entre els comerços, i s’ha publicat una revista digital amb tota la informació de la festa.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article