Notícia

Publicades les actes del 1r Congrés de Jota als Territoris de Parla Catalana

Les jornades van celebrar-se a Falset entre el 19 i 21 d'octubre del 2018

Reflexió
Imatge històrica de la jota a Tortosa
Imatge històrica de la jota a Tortosa

La publicació de les actes (Editorial Afers) respecta l’estructura de les jornades, dividida en quatre àmbits d’anàlisi: aspectes històrics, aspectes identitaris i patrimonialització, usos i funcions de la jota i formes de transmissió. Com és habitual en els congressos que compten amb l’organització de l’Institut Ramon Muntaner, es va vetllar per comptar amb  representants de totes les terres de parla catalana implicades. En el cas de la jota, les Terres de l’Ebre, la Franja, el País Valencià, les Illes, el Camp de Tarragona i el Pla de Lleida.

Els responsables de l’edició de l’obra, encapçalats per Elena Espuny com a coordinadora, han optat per incloure-hi nombrosos documents gràfics: partitures de jotes (transcrites i en la reproducció original de manuscrits) litografies i fotografies històriques, documents de fons associatius, i també alguns dels gràfics utilitzats pels ponents en les seves comunicacions. Tampoc hi manquen les jotes que van cantar-se, a tall de conclusions, per a cloure cada àmbit d’anàlisi. Més enllà de les reflexions, el llibre aporta abundant bibliografia per aprofundir en la matèria. 

Es preveu que la capital de Gandesa torni a ser l'amfitriona d'una nova edició del Congrés de Jota, prevista entre el 21 i 23 de maig.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article