Notícia

Les catifes florals i el bestiari, protagonistes de tres exposicions a El Born CCM

Organitzades en el marc del 700 aniversari del Corpus a Barcelona, es podran visitar del 7 al 21 de febrer

Catifaires
L’exposició '15 anys de les nostres catifes. De Catalunya a la UNESCO' es pot visitar del 7 al 21 de febrer sense cita prèvia
L’exposició '15 anys de les nostres catifes. De Catalunya a la UNESCO' es pot visitar del 7 al 21 de febrer sense cita prèvia

En el marc dels actes de commemoració del 700 aniversari de Corpus a Barcelona- Santa Eulàlia 2021, El Born Centre Cultural i Memòria ofereix una mostra d’art floral a la Sala Castellví i amb una exposició fotogràfica titulada 15 anys de les nostres catifes. De Catalunya a la UNESCO. Aquesta mostra fa un repàs de la trajectòria de cada entitat associada a la Federació Catalana de Catifaires en els últims quinze anys i mostra en diferents plafons la diversitat d’espais internacionals on la federació ha participat confeccionant catifes (Mèxic, Japó, Espanya, els Estats Units, el Vaticà, Bèlgica, Itàlia o Malta).

Des de l’any 2012 Catalunya lidera una Comissió Internacional per aconseguir que siguin reconegudes per la UNESCO. En un congrés celebrar a Barcelona aquell any, països de tot el món es van posar d’acord per mirar d’aconseguir que aquest art fos considerat Patrimoni Immaterial de la Humanitat.

Exposicions de bestiari a El Born CCM

També fins al 21 de febrer, El Born CCM acollirà l'exposició El Corpus és bestial!, que permetrà veure algunes figures més emblemàtiques del Corpus de diferents ciutats de Catalunya: la Cucafera de Tortosa, l'Àliga de Girona, el Bou de Barcelona, la Mulassa de Reus, el Drac de Vilafranca del Penedès, i també els caps de l'àliga de Cervera i de l'antic bou de Solsona. De fet, no serà l'única mostra sobre bestiari que es podrà veure al Born. En les mateixes dates, també podrà visitar-se l'exposició La Laia és bestial! Exposició del bestiari infantilque, entre altres figures, comptarà amb la presència de la Sagresaureta, l’Estarrufadet, les Farfolletes o el Banyut.

 

  

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article