Notícia

El Carnaval de Barcelona es trasllada a les xarxes i als centres cívics i casals dels barris

Youtube emetrà càpsules diàries amb les aventures dels reis dels Carnestoltes

Festes i festivals
El Carnaval de Barcelona proposa càpsules virtuals del rei i la reina carnestoltes
El Carnaval de Barcelona proposa càpsules virtuals del rei i la reina carnestoltes

Enguany no hi haurà ni les tradicionals rues a places i carrers, però Barcelona no renuncia a la gresca i la disbauxa. El Carnaval 2021 s’adapta a la pandèmia, i per això els reis dels Carnestoltes desfilaran per les xarxes socials, amb un espectacle ideat per la companyia Comediants en forma de càpsules virtuals diàries. A més, la festa s’estendrà a tots els districtes de la ciutat, que proposaran concerts, exposicions, tallers i concursos -presencials amb aforament limitat i també virtuals-  des de l’11 al 17 de febrer.

El tret de sortida oficial a la festa serà el dijous 11 de febrer, Dijous Gras, amb la proposta dels Comediants K’arriba l’Arribo! L’espectacle gira al voltant de les aventures de la reina Belluga, greument malalta de tristesa, i del rei Tòtil Tocatdelala, que mirar de curar-la, perquè la alegria i la festa tornin a omplir la ciutat. Al rei l’ajudaran diversos personatges, com els set ambaixadors, l'Orquestra Reial del Carnaval o en Rodanxó i la Rodanxona, els Gegants del Carnaval.

La història Rei i la Reina dels Poca-soltes començarà per això uns dies abans, el dilluns 8, i cada dia es publicarà un nou capítol a les xarxes de Barcelona Cultura i Cultura Popular.  El dimecres 17, Dimecres de Cendra, la festa es clourà amb la darrera càpsula, Karnaval, Kaput, que serà un comiat a la gresca i la disbauxa d’aquests dies frenètics.

Carnaval als barris

A banda de l’Arribo i les càpsules, el Carnaval torna a apostar per apropar la festa als barris. En  col·laboració amb entitats, associacions, districtes i equipaments, s’han programat més de seixanta activitats, des de tallers de màscares i maquillatge, concursos de disfresses i de decoració de balcons, fins a col·loquis sobre el cicle carnavalesc i espectacles de teatre, contes i concerts.

Hi haurà activitats virtuals, per gaudir-les des de casa, mentre que altres són presencials, als centres cívics, casals de barri i cases de la festa, amb inscripció prèvia i aforament limitat.   també hi haurà accions digitals als mercats, que convidaran a descobrir la història de la Pebrota Margarida, ambaixadora del Carnaval d’enguany.

Podeu consultar tot el programa en aquest enllaç.

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article