Notícia

La revista UNIÓ comença una segona vida

Dedicada al món de la sardana esportiva, presenta un redisseny amb una imatge més moderna i canvis a tots els nivells

Sardanes
Capçalera del darrer número de la revista unió
Capçalera del darrer número de la revista unió | Unió de Colles Sardanistes

Qui diu que les crisis no són oportunitats? La pandèmia ha tingut efectes devastadors en molts àmbits de la nostra vida, però també ha servit com a incentiu i impuls per a projectes que necessitaven una renovació per fer un salt endavant. I això és el que ha fet la revista UNIÓ, dedicada al món de la sardana esportiva, agafar embranzida per fer un gran salt endavant i consolidar un projecte comunicatiu molt necessari en un món que mou milers de persones arreu del territori.

S’ha redissenyat la publicació i el logotip per “oferir una imatge més moderna, fresca i jove”, expliquen els seus impulsors, i s’ha creat un consell de redacció format sobretot per joves relacionats amb la comunicació, el periodisme i la filologia, un fet que garantirà una major professionalització del producte. “La idea és convertir-se en una estructura descentralitzada que pugui desenvolupar bona part de la tasca d'edició d'una revista de manera autogestionada i consensuada. Aquest consell de redacció, a més a més, també integra, per donar veu a tot el territori, les cinc demarcacions del món de la sardana esportiva: Barcelona Ciutat, Barcelona Comarques, Comarques Gironines, Comarques Tarragonines i Terres Lleidatanes”, s’explica en un comunicat.

UNIÓ és la publicació trimestral especialitzada en el món de la sardana esportiva que edita des de l’any 1991 la Federació Unió de Colles Sardanistes de Catalunya, amb l’objectiu d’apropar sobretot el món de la sardana de competició, les colles i els concursos tant als aficionats sardanistes com a la resta de la societat a través de continguts diferents i rellevants. I és per això que ara fa aquesta revolució estètica i conceptual per ampliar el seu públic. Ho fa amb un nou disseny més atractiu, però també amb noves seccions, com una tria de continguts de les xarxes socials, una enquesta sobre temes concrets del món de la sardana esportiva i una entrevista a un personatge rellevant.

Però a més, hi ha també una revolució digital. La idea és digitalitzar la revista i poder oferir altres continguts al marge del paper, però mentre es treballa en aquest projecte, la revista ja es pot consultar a través de la plataforma iquiosc.cat, de l’Associació de Publicacions Periòdiques en Català (APPEC).


 

Comentaris


No hi ha cap comentari

Comenta aquest article